Re: Je li to ljubomora ili??
Citiraj:
ivila prvotno napisa
ta viđanja pretvaraju u katastrofu jer je izrazito agresivan prema mome N.
Stavlja mu jastučiće i igračke na glavu,poteže ga za ruku,grize,nekad dođe iz čista mira i počne ga ljubiti i grlit i već iduće sekunde kaže-ti si zločest moramo uzet N da ne dobije ozbiljne batine :lol: to su grebanja,udaranja,griženja,prstić u oko itd(naravno sad ne uspije ga ozljediti jer je uvijek netko tu sada svaki susret završava plačem i vriskom.
dakle meni ti to uopće ne izgleda kao dio svakodnevnice obitelji.neki dijelovi da ali u cjelini ipak opet savjetujem da popričaš sa starcima od nećaka.i da,znakovito je što dijete koristi riječ za tvoje dijete zločesto. :/
isto mi je palo na pamet da ga negativno uspoređuju sa bebom.
Re: Je li to ljubomora ili??
Citiraj:
lasica prvotno napisa
Citiraj:
ivila prvotno napisa
ta viđanja pretvaraju u katastrofu jer je izrazito agresivan prema mome N.
Stavlja mu jastučiće i igračke na glavu,poteže ga za ruku,grize,nekad dođe iz čista mira i počne ga ljubiti i grlit i već iduće sekunde kaže-ti si zločest moramo uzet N da ne dobije ozbiljne batine :lol: to su grebanja,udaranja,griženja,prstić u oko itd(naravno sad ne uspije ga ozljediti jer je uvijek netko tu sada svaki susret završava plačem i vriskom.
dakle meni ti to uopće ne izgleda kao dio svakodnevnice obitelji.neki dijelovi da ali u cjelini ipak opet savjetujem da popričaš sa starcima od nećaka.i da,znakovito je što dijete koristi riječ za tvoje dijete zločesto. :/
Ja bih prije pomislila da nećak prenosi ponašanje kakvo dobije od svojih roditelja na dijete, dakle da njegovi možda njemu govore da je zločest, a možda ga fizički kažnjavaju. Ne mora biti točno, i ne bih htjela osuđivati ili uvrijediti koga, navodim kao mogućnost. Pada mi na pamet da moja curka (2,5) prema mlađoj sestrični često ponavlja fraze koje njoj upućuju stariji, ponaša se prema njoj "odraslo", navlači joj kape, prigovara što je napravila nered. Čini mi se da je njoj mlađa beba nešto kao živa igračka, kojoj ona glumi odraslu osobu i ponaša se kao što je vidjela da se odrasli ponašaju prema djeci.
Njih dvije se često i potuku oko igračaka, premda njih nitko ne tuče. U nekoj umjerenoj količini smatram to ipak normalnim dječjim ponašanjem.
Može biti i sto drugih stvari, možda je doživjelo neku agresiju u vrtiću pa to prenosi u odnos s bratićem, ili jednostavno malo izraženija ljubomora. Ne bih se previše uzbuđivala ako roditelji starijeg djeteta ne ignoriraju to što radi. Smatrala bih da je to faza i radila na tome da je što prije prebrodi. Treba spriječiti ozljede, razgovarati s djetetom, sve dok ne prođe.