-
nocno razbudjivanje
znam da nisam ni prva ni zadnja s tim problemom, ali mozda netko zna neku ideju koju ja ne znam. dakle, mali ima 3,5 mj i zadnjih 10-ak dana se probudi i razbudi oko pola 5. i onda je budan do pol 7. i tako svaki dan. vrlo je budan i živahan. smije se, guguće, gleda po sobi...ma ono kao da nije noć. ode spavati oko 9 i do ove promjene je spavao do 7,8 (naravno s 2,3 budjenja za hranu) ali bi brzo opet utonuo u san. sada nakon tog razbudjivanja odspava još do nekih 8. i ostala nocna budjenja jako tesko uspijeva zaspati ali ova dvosatna 'pauza' je najduza. i naravno mene 'ubija'. nisam promjenila nista u ostalim ritualima. po danu jedva odspava ukupno 4 sata, ali tako je oduvijek. ni po noci nisam nista mjenjala. spava sa mnom oduvijek jer za kinderbet nece ni čut, rolete su uvijek isto spuštene, pazim na temperaturu sobe...ma sve isto. a kod tog noćnog uspavljivanja ne pomaže ništa. on je jednostavno turbo budan. nisam razmišljala da ga stavim kasnije spavati jer jedva izdrži do 9. ima li tko kakvu ideju, prijedlog? mislim, njemu to očito paše, ali ja sam premorena. uf, nadam se da je to faza koja će brzo proć :-)
-
Faza :) Nazalost prijedloga nemam, proci ce samo od sebe...izdrzi nekako :) Ja se vec 6 mjeseci nisam spavala, nista duze od sat vremena u komadu...
-
Moj ide spavati oko 8, probudi se u pol 6, 6 i za dva sata je opet pospan. Otkad se promijeno sat ide spavati oko 9, a budi se oko 7. Ko kokoš, čim se smrači on je pospan, a čim svane, eto ga budnog.
-
Paio ne pomažeš, ali barem ulijevaš nadu da će i moj jednom tako :)
-
Faza koja je kod nas trajala cca 5 dana. Ja sam joj dala igračke nek se dijete igra (ja sam dremala kraj nje za to vrijeme pa čak i zaspala), a kad joj se ponovno prispavalo samo smo se prištekali i nastavili čorit. Meni je kindač odmah kraj kreveta(bez ograde i spojen uz krevet) i služi samo za takve situacije, tj. igranje, a spavanje je s nama na krevetu :)
-
Faza - i moj je imao takvu fazu. Meni je to bila najgora faza vezana za spavanje, ali prošlo je kroz max 2 tjedna.
-
evo nama prolazi 3. tjedan, a nema pomaka. nocas smo se super naigrali. cim ga pogledam, u totalnom mraku jer ne zelim paliti svjetla, on puca od smijeha. da nije bilo 3.30 bilo bi super. i tako do pol 6. povratilo me malo zajednicko popodnevno spavanje pa cu valjda nocas biti bolje
-
ajme anamix ovi nasi klinci kao da se dogovaraju, i mome je najdraze ujutro u 5 pričat i gledat po sobi, a meni duša spava i onda zaspe oko 7, pa se probudi oko 9....... nocas u 3 se recimo, uneredio ko pravi, i onda kad sam ga krenula presvlacit, ocito nije bio gotov pa je uneredio i mene :-o, al na sreću nije se razbudio :mrgreen:
drzim fige da nam prodje i ova faza uspjesno :klap:
-
bome crnka84 stalno se pratimo s problemima :) ali barem nam nikad nije dosadno lol. moj nocas nije htiozaspati do pol 2, ali bar nije bilo razbudjivanja nakon toga
-
i ja se javljam da imam isti problem iako J ima skoro pa devet mj. ali njemu niču zubići pa sam povezala da je to problem. inače mu se to događalo i ranije kod nicanja i smirilo se do novih. ali sad već ubija pomalo.
-
i mi smo u istoj fazi, svako toliko se popravi pa spava do 7, no onda opet nakon nekog vremna glumi pijetla
-
Slučajno sam naletjela na ovaj vaš problem pa samo da vas utješim: proći će, znam da ste umorne i neispavane, ali neće vječno trajati. Glavno je pravilo da se svjetlo ne pali i nema igre u tri ujutro niti ustajanja iz kreveta jer se tako može steći navika i shvatiti da je to normalno. Mi smo ležali i ja bih šutjela dok ne bi zaspali. I da, nikad nisam pomicala odlazak na spavanje: u krevet bismo odlazili u 8 i to je danas super jer je ustajanje u 6:30 pa stigne naspavati (on, ja ne!). Držite se!
-
I nama se često dešava da se cura budi prije nego bi mi to htjeli (u našem slučaju to je oko 5). Ponekad ju uspijemo uspavati - ja obično podojim i nakon toga ostavim kraj sebe (iako inače spava u svom krevetiću i svojoj sobi) jer joj je san tada već jako lagan pa se probudi kod prenošenja - i tako dobijemo još recimo sat vremena. Sve u mraku i bez komunikacije, ako nije skroz uspavana nakon hranjenja pokušam ju nježno zadržati u pozi u kojoj obično zaspe. Ponekad ne uspije pa se ustajemo.
Pročitala sam negdje da kod takvih buđenja treba izbjegavati direktan pogled bebi u oči jer im je već i to dovoljna stimulacija za razbuđivanje i potiče ih na igru i druženje umjesto na spavanje. Napisala si na jednom mjestu (Anamix) da se on smije čim ga pogledaš - pa možda da probaš s ovim savjetom - usmjeri pogled recimo prema trbuščiću a ne u okice.
U svakom slučaju ja mislim da je to još mala beba (3.5 mj) - u našem slučaju u to doba ritam spavanja nije još bio potpuno uhodan i od tada su se vremena spavanja i buđenja nekoliko puta promijenila (sada imamo skoro 11 mjeseci). Drži se! :-)
-
Kod nas je tako od kas se A. rodila, već mjesec dana. Uz 500 ostalih buđenja radi cicanja oko 4.30 se probudi za "ozbiljno" i onda smo budni, razigrani i veseli!Uf!
Nakon prvog djeteta koje mi je spavalo ko top od kad se rodila ovo mi je pravi šok!
-
a prvih mjesec dana se ne broji :) tada ni ne znam kad sam spavala i kako sam to prezivjela
-
samo da se požalim. evo u utorak ima 5 mjeseci i faze noćnog razbuđivanja još uvijek traju. sad se budi oko pola 3 i budan je do pola 5. imao je par dana za redom bez toga, ali uglavnom se razbuđuje svaku noć. ja uopće ne znam kako to uspjevam izdržati. tim više što se bez obzira na noć uvijek probudi u 8.00. tih 2 sata kada je on budan ja ne mogu spavati jer me on lupa, čupa, guguće....nije nervozan, ali definitivno nije miran. a ako ga preselim u njegov krevetić onda slijedi plač. ma koma, već mi je muka od toga da navečer uopće idem spavati. stvarno :-( čim legnem u krevet počnem razmišljati koliko sati imam do tuluma :-o
-
moj je imao jedno vrijeme tu fazu, nije dugo trajala (fala Bogu jer sam bila zobi tih dana). ja sam to rješavala tako da sam na jednu stranu kreveta nagurala kimbi, na drugu sam legla ja i njega pustila neka radi na krevetu što hoće.
on bi "puzao", bacakao se, gugutao, pjevao, vrištao, i kad bi vidio da ga ja ne fermam (ja sam kao spavala) onda bi se obično smirio i zaspao.
inače on ide u krevet u 19, 19.30 i budi se oko 6, 6.30.
opet spava oko 9, oko 13 i oko 16/17h.