izborni predmet -prebačen naprasno iz dosadašnje satnice????!!!!
Molim pomoć i smjernice u rješavanju sljedećeg...dakle moj sedmaš od petog razreda pohađa informatiku kao izborni predmet koja mu je budući da se škola odvija samo u jednoj smjeni oduvijek bila u produžetku, dakle blok sat...6 i 7 sat...međutim ove godine radi odlaska nastavnika dolazi nastavnica koja nastavlja s takvim rasporedom....međutim nakon proljetnih praznika iznanađenje....budući da je nastavnica našla posao u još jednoj školi i time ispunila satnicu sebi, više ne može djeci držati nastavu po dosadašnjoj satnici već im je informatika prebačena popodne, mada je škola u jednoj smjeni...e sad...razredi se spajaju...znači od dva 7 djele se na tri predmeta...na informatiku iz njegova razreda otpada 5 učenika.....ali svi su putnici, uključujući i moje djete što znači da ovise o lokalnom autobusu ili našj vožnji.....
...uglavnom taj dan imaju regularno 6 sati...autobusom doalze u 13.30 u mjesto stanovanja i već u 15.30 bi ponovo bili u školi do 17 h. znači uz najidealnije veze do 17.30 nisu doma i nema šanse da prije tog vremena i sjednu za knjigu...i tu je problem....sljedeći dan po rasporedu imaju blok sat fizike i biologije i naravno 6 sati.
Naravno da sam reagirala kao roditelj i vodila žustar razgovor s ravnateljem koji staje na stranu djelatnika jer je ipak sad nastavnica ispunila satnicu radeći na dvije škole i da je teško živjeti od 2000 kn mjesečno.........nije da nisam empatična osoba, ali uistinu se pitam da li djeca dolaze na nastavu radi ispunjenja satnice ili eventualno znanja...i radi koga škola postoji.
Budući da je dijete putnik da je izborna u počecima bila u takvim terminima ne bi je prihvatili jer na sam put gubi vrijeme .....
Ovaj tjedan će biti sastanak roditelja djece (mada je ravnatelj prvotno problem htio rješiti s djecom), predmetne nastavnice, ravnatelja i satničara.....u dilemi sam, da li škola može mjenjati tek tako raspored ne vodeći računa o rasporedu sljedećeg dana i zahtjevati da se djeca prilagođavaju nastavnikovim promjenama i potrebama.....
Oprostite na dugom, a možda i pomalo zbčkanom postu.