Što radite, kamo idete? Mi ćemo tražiti parkiće u hladu iako bih ja najradije bila doma pod klimom, ali malac želi van...
Printable View
Što radite, kamo idete? Mi ćemo tražiti parkiće u hladu iako bih ja najradije bila doma pod klimom, ali malac želi van...
U Maksimiru je popodne podnošljivo. Preuređivali su igralište, ali ne znam jesu li završili s radovima.
Ali ima puno stazica za bicikliće i ostalo, a i u velikom jezeru ima puuuno kornjača za promatrati.
Najbolje je ići na Sljeme!
mi živimo pod Sljemenom i divno je a ja tek sad kroz cijeli grad i gužvu po malu u vrtič i onda doma uživati
Sljeme odlično, samo onda obavezan pregled zbog krpelja. ja sam baš jednog donijela doma.
mi smo u maksimiru gotovo svako jutro, jako je ugodno
samo središnje igralište nije za preporučiti - gotovo cijelo je na suncu
Maksimir,Bundek u šumici u hlacu,Sljeme..........ima zbilja puno mjesta gdje se može izaći
sve navedeno je super, ali nama nije baš blizu...
ula, svuda je dobro ako si u hladu. Kad sam ja bila doma sa djetetom (do 2. godine), po ljetu i vrućini smo išle van što ranije ujutro, ali u hladu smo znale ostati vani i do podneva. Imali smo parkić iza zgrade koji je bio u sjeni do podneva, pa smo cijelo jutro bile u njemu. Onda smo do navečer bile doma, a dobra opcija po vrućini su i shopping centri (ako imaš do tamo prijevoz) - oni su klimatizirani, a često imaju i igraonice za djecu (npr. Kika ima malu igraonicu, West Gate ima super igraonicu).
Mima s obzirom da smo u istom kvartu, pliz napiši mi di je taj parkić u hladu.
tnx
iki, to je mali minijaturni parkić u Gospodskoj ulici, mi smo prije tamo stanovali. Mi smo ga zvali šljunčanik jer je na podu bio šljunak, ali sada su postavili gumene ploče. To je u onom dijelu Gospodske sjeverno od Bolničke tj. između Bolničke i brda, zapravo iza zgrade broj 84-86.
mene više muči organizacijski dio, nego kreativni.
bit ću s njih dvoje gotovo cijelo ljeto kod kuće (minus 9 dana na moru).
maloga je lako zabaviti: suncobran, bazen, pješčanik... i on je sretan.
ali, mislim kako osmogodišnjakinji treba više izazova no što je pretakanje pijeska iz posudice u posudicu i prskanje vodom.
ako idemo nekamo, moramo krenuti jako rano, prije velikih vrućina i jakoga sunca...
ako se vraćamo oko podne na spavanje, treba im dati nešto jesti.
a što imam za jesti, ako sam jutro provela s njima van kuće?
ja si to uopće ne mogu posložiti.
maksimir je ljeti ujutro naprosto prekrasan. rano, oko osam. u deset ste doma i orka ti može pomoći pripremiti ručak dok zrin preuređuje kuhinju.
istina, tad nema nikakvoga društva osim sredovječnh joggera... ako s orka može zaigrati sama, super.
btw, vidjela sam da su oglasili "ljeto u zoo-u", ali za djecu od 2. do 6. razreda: http://www.zgzoo.com/hr/novosti-i-do...ntura-pocinje/
Pa, skuhaš unaprijed. Velika većina to svakodnevno radi ;). Ja sad i vikendom unaprijed pripremim ili skuham nešto za ručak jer ne želim jesti po vani radi štednje, a obično smo po cijelo jutro (i onda opet popodne) negdje vani.
ja sam prekomplicirana...
ne znam kuhati unaprijed, ne znam zamrzavati, ne znam podgrijavati...
onda im daj užinu i ručajte nakon spavanja.
planiram ovih dana na Jarun, ima vec visokog drveca uz plazu pa se moze naci dosta hlada tamo na juznoj strani , cula sam da su preuredili onaj stari parkic :-D
mi oko podne jedemo užinu (u pravilu voćni obrok)
ručak jedemo svi zajedno kad tata dođe doma oko pola 4 (taman se sve skuha od kad se mi vratimo iz vana dok on stige)
e, da - jedan sitni ali važan detalj za maksimir - još nisu počele gristi beštije :-)