Razvod ! Odakle krenuti ?
Ne znam da li sam previdjela nešto slično , ako jesam premjestite temu na drugo mjesto .
Uglavnom , moj svekar ima problem i ja bih mu htjela pomoći . Njegova supruga je alkoholičarka dugi niz godina , mnogo puta bila na liječenju , radila probleme , nestajala iz kuće danima , imala razne afere , nikakav osjećaj prema djeci , mužu , obitelji općenito.
Često je policija intervenirala u kući , zadržali bi je do otrežnjenja , i vratili kući . Socijalna služba nije uključena , mada je dvoje malodobne djece u pitanju , liječničke dokumentacije ima koliko god hoćeš , i sada nakon godina i godina , On napokon želi podnijeti zahtjev za rastavu braka ! Ona je trenutačno udaljena sudski od kuće 6 mjeseci zbog posljednjeg pijanstva kada je razbijala po kući , a jedno od djece se htjelo ubiti jer više nije moglo trpjeti ! To je valjda bio alarm da se nešto poduzme , bila je 15 dana u zatvoru , i sada je udaljena .
Zanima me gdje kako , kome se obratiti , što očekivati , kakav je postupak , kakva su mu prava , on je zaposlen , jedini pridonosi , djeca su u školi , ona nigdje nije radila ...?
Koliko bi sve to moglo trajati , što može očekivat , koliko će ga sve to koštati ?