-
refleks:?
imamo problema sa refleksom navecer. tocnije, mislim da je refleks isti, ali je ona navecer malo nervoznija, pa mozda nema volje dovoljno dugo sisat dok dodje mlijeko. obicno treba 2, 3 katkad i cetri minute da mi mlijeko krene i da osjetim refleks. ne znam dal da za ta vecernja hranjenja prije spavanja pocnem koristit sintocinon. malo sam citala o spreju i cini mi se skroz ok.
i da li mlijeko zaista odmah krene kad se to smrkne? treba mi nesto za fast food, jer ona posizi navecer kad je umorna, spava joj se, papala bi, a jos mora radit :x
-
vecer je vrijeme kad su vec i mama i beba dosta umorne od dana...
bebe se cesto navecer zazele mira i smeta im bilo kakav dodatan podrazaj i nervoznije su i nesprpljivije...
ja ti predlazem da se pokusas i ti sto vise opustiti, otici s bebom u zamracenu, mirnu sobu, na miru je podojiti, udobno se smejstiti, pjevusiti joj, pokusati mozda lagani 'skin-to-skin' kontakt, maziti se...
da li si zadovoljna naprettkom djeteta, koliko ste dosad dobile, mislis li da ima dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena, koliko imate podoja dnevno i nocno?
-
pokusavam se opustiti, ali tesko je dok ona urla. jos jedino nismo probale kontakt s kozom, pa mozda to upali za slijedeci put. hvala zrinka, koliko god mi se uvijek cini da sam sve pokusala, uvijek se nesto nadje :heart:
inace, zadovoljna sam kako napreduje. danas smo bili kod doca i ima 6400g. rodila se sa 2950. prva dva mjeseca je dobivala po kilo, a kasnije nesto manje. kaki svaki dan jednom, ponekad dvaput (ali to mi se vise cini kao nastavak onog prvog). pelene mjenjam svaka 3-4 sata i uvijek su mokre.
sto se podoja tice, po danu jede svaka 2-3 sata, a po noci napravi pauzu od 6 sati i onda nastavi kao po danu.