Vrtić i proslave rođendana vs. alergije
..dakle,ovako....K. nam ima problema sa bronhitisom i redovito završavamo na ventolinu..ali to se ponavlja samo negdje od polovice 10 mj pa do polovice 4 mj..-najprije sam mislila da je to povezano s terminom grijanja u vrtiću( suhi zrak i sl.)..a od jučer sam počela razmišljati da je to vezano uz prehranu..naime,u vrtićima se slave rođendani i evo ove zime najprije se slavio jedan u desetom mj-proškripali,pa jedan jučer-proškripao i jedan danas-još više proškripao.Kad rođendana nema,nema ni škripanja... tete kažu da je on velik i da bi trebao znati da nešto nesmije.K to zna i on više puta pita smije li on to-čak se par puta desilo da je i pojeo u vrtiću nešto pa je tek onda išao tete pitati a one su se uhvatile za glavu i rekle pa ti to nesmiješ ( !!!)...uglavnom,mene zanima SMIJU LI se rođendani slaviti u vrtiću?..nama kažu da se za rođendane mogu donositi grickalice i slično,sve samo ne pravi kolači- e sad K. nesmije kikiriki,badem i lješnjak a skoro pa svi keksi,merendine i sl.. imaju to u tragovima.Nama je doktorica rekla da nesmije to ni u tragovima,alergija na kikiriki nam je najveći razred-plus šesti!..radili test iz krvi....-postoji li negdje kakav pravilnik o prehrani/dozvoljenim namirnicama u vrtiću?