Fenomen - "SAMO tri kvalitetne jajne stanice"
odlučila sam se posvetiti našem nevjerojatnom, u svjetskim razmjerima nezabilježenom, fenomenu oplodnje SAMO tri jajne stanice!
doista mislim da smo mi građanke Hrvatske i suborke u MPO-u SVJETSKI FENOMEN i da smo zbog toga spremne za jedno extra super duper medicinsko istraživanje mnoge imaju "samo tri dobre jajne stanice".
pričam sa ženama, veli jedna punkcijom izvadili 12 folikula i nađeno jednako toliko js, međutim samo su 3 (tri) bile dobre kvalitete... liječnik naravno nije prorok pa da na uzv vidi koje su to dobre, a koje loše, pa je izvadio sve, tri su bile ok, ostale su bile mućak! i to nije rijetkost!
mnogima su, primjerice, prije zakona sve stanice bile dobre kvalitete, a dobrom dijelu onih koje su bile na IVF u inozemstvu se uglavnom oplode sve jajne stanice, pa me stoga doista brine što bi li moglo utjecati na taj doista rijedak fenomen koji se događa samo u Lijepoj našoj...
Stoga bih molila razne liječnike kojima nije strano isčitavanje ovog foruma da mi objasne da li je u pitanju neki "slavensko-hrvatski-iranski-dinarski" gen???? da nije Černobil? bojim se da je na naš razvoj u djetinjstvu itekako imao utjecaj i rat na Fauklandskom otočju?! da nije zbog hrane? možda unosimo previše soli? ili smo samo sve odreda u mladosti bile promiskuitetne? ne razumijem...
Znam da to nema aspolutno nikakve veze sa činjenicom da u pojedinim hrvatskim klinikama nema ni medija za za jedino zakonom dozvoljeno zamrzavanje jajnih stanica. Tko to želi insinuirati naprosto je potpao pod ultraljevičarsku propagandu jer je fenomen zabilježen i dok je medija bilo! Pouzdano, dovoljno je samo malo izlistati forum...
Što vi mislite o ovome?