Ne kuzim racunanje termina...
Ovo mi je cetvrta trudnoca i mislila sam da vec vise-manje sve znam. Dosad mi je svaka bila, kad se racunalo po zadnjoj mengi, za 2 tjedna manja sto mi je bilo logicno jer su mi ciklusi bili na 45 dana i ustvari mi je O bila oko 30. DC.
Imala sam spontani prije 6 mjeseci i nakon njega mi je menga bila redovna, na 30 dana, a osim toga MM je terenac pa znam tocno kad sam zatrudnila tj. kad je bio doma :mrgreen:
Dakle, zadnja M 1.10. ja zatrudnila 16.10 (100% sam sigurna) Danas bila na pregledu, kaze ona 7+4 tj. Ok, to je tocno po mom proracunu. Kad odjednom bubne "ustvari ste 9+4 ali je za 2 tjedna manje. Ma kako??
I tu smo nas dvije usle u gadnu debatu koja je dovela cak i do vikanja.
Navodno je prica sljedeca: posto ginekolozi imaju samo jedan realan datum po kojem se ravnaju, a to je datum zadnje M, oni od tog datuma racunaju pocetak trudnoce. (?) Meni je to potpuni apsurd, jer ako ja ZNAM da sam zatrudnila 16. i ako joj UZV kaze da sam zatrudnila 16. kako onda ona moze termin izracunati od 1.10.?? I jos se cudi kako mi to nitko dosad nije rekao. Mislim, ja ne sumnjam u njenu strucnost, stvarno se dokazala kao dobra ginekologica al ovo me potpuno iznenadilo i zbunilo. Jer po tome bi mi sve prethodne trudnoce trebale bili za 4 tj manje ako sam ja zatrudnila 30.DC jel tako?
Jesam ja malo sad zakomplicirala? Jeste shvatile sta me muci?