Kako prestati s clexanom?
Cure, nisam u MPO vodama, ali znam da znate puno o niskomolekularnom heparinu pa mi mozda vi mozete pomoci.
Situacija je:
U 1. trudnoci u 30 tj. dobila duboku vensku trombozu i stavili me na terapiju clivarinom. Rodila i nastavila s clivarinom jer sam htjela dojiti pa nije dolazilo u obzir da predjem na pigrel, aspirin ili slicno.
Kada je L. imao 7 mj. ostala sam opet trudna tako da sam samo nastavila terapiju clexanom radi tromboze u prosloj trudnoci.
Sada mi se blizi termin i trebala bi uzimati clexan jos 6 tj nakon poroda.
Ali, sto onda?
svakodnevno si dajem inekcije vec godinu i pol i svi doktori kazu (vaskularni kirurg, ginekolozi) da ne mogu samo tako prestati. Aspirin ili pigrel opet ne dolaze u obzir jer zelim dojiti. A da nastavim s inekcijama.....ne znam.....vec se dugo vremena bodem i ne znam kakav ucinak to ima na moj organizam.
A ovo pitam vas jer mi ni jedan doktor nije dao konkretno rjesenje kako prestati s clexanom uz dojenje.
Vaskularni kirurug mi kaze da ce mi to reci tocno na ginekologiji :roll:, ginekolozi (vec dva) mi kazu da ce mi to reci na pedijatriji kada rodim :roll:, a meni stvarno nije jasno da sam ja jedini takav slucaj da mi ne mogu konkretno odgovoriti na moje pitanje nego svi nesto muljaju. :evil:
Dakle, ima li koja trudnica koja je bila na slicnoj terapiji i kako je prestala a da nije zrtvovala dojenje radi toga?
Hvala unaprijed na odgovorima!