Zdenka2 prvotno napisa
Jučer je imao svoj najteži dan, kada ima tri aktivnosti poslijepodne. Došao je iz škole, odmorio se i, valjda poučen lošim iskustvom prethodnog dana, odmah išao svirati i vježbao matematiku za natjecanje. Zbog natjecanja je bio oslobođen zadaća, pa nisam vodila brigu o tome. Otišao je u glazbenu i na mačevanje, vratio se. U međuvremenu mu je tata pripremio neke zgodne zadatke iz matematike koje je on donio iz škole - imali su dogovor da će to zajedno proraditi (njima je to obojici vrhunska zabava). Međutim, M. dolazi s mačevanja i kaže da sada mora napisati zadaću iz engleskog. Sirius spominje pravilo da se zadaća piše onda kad je dobivena. To pravilo vrijedi i kod nas, ali je stvar u tome da ja nisam znala za tu zadaću. Zadaću je dobio u ponedjeljak, a napisao ju je u četvrtak, svoj najteži dan, a na pitanje zašto odgovorio je "prije mi se nije dalo". Uglavnom, s obzirom da je zadaću počeo pisati oko pola 9, otpali su zadaci iz matematike, zbog kojih je MM propustio koncert na koji je prije planirao ići. Na kraju smo svi bili živčani; nekako smo se primirili i pomirili uz molitvicu i pusice. Ima i takvih dana, OK, svi ih imamo i nisam se došla zbog toga tu jadati, nego doista mislim da mu treba pomoć u organizaciji vremena, a više ne znam kako to učiniti.