-
U koju autosjedalicu?
Molim instruktorice za pomoć.
Gdje je sigurnije voziti dijete od 9,5 mjeseci 12.5 kg i 86 cm koje ima razvojnih teškoća, jako je hipotonično i još niti ne sjedi? Obrnuto smjeru vožnje u Maxi-cosi sjedalici koju je odavno preraslo ili autosjedalici primjerene kilaže (9-18kg), ali okrenutoj napred?.
Roditelji nisu baš u mogućnosti uz ove dvije kupovati i treću "kombiniranu" sjedalicu ako to ponudite kao rješenje.
Curica je svaki dan u autu i, na žalost, trenutno najviše boravi u krilu. :/
Hvala.
-
nije bitna samo kilaža, nego je važan uvjet i da se dijete može samostalno ustati.
tako da bi po tome trebala biti u ovoj okrenutoj prema nazad.
ako stane u nju:/ zato mislim da bi kombinirana fakat bila najbolje rješenje, ali ne znam što savjetovati ako nemaju love za nju.
možda će cure naći neko pametno rješenje.
-
Nažalost kombinirane su u principu dizajnirane tako da se do 9 kg djeca voze u suprotnom smjeru vožnje a nakon 9 u smjeru vožnje.
Za sad bi curica stala u normalnu sjedalicu do 13 kg koja se montira u suprotnom smjeru vožnje.
Bojim se da će nakon toga morati tražiti posebnu stolicu za svoju bolesnu djevojčicu.
Netko je već naručivao takvu sjedalicu a ja ću svakako probati doći do Ančice da im pomognemo ju naći.
:(
-
Hvala.
Ma već odavno teško stane u ovu prvu. Zato i pitam.
Javim se još. [/code]
-
Sad vidim casper da si napisala da bi mogla u onu do 13 kg. U koji model? Možda bi je mogli negdje posuditi bar neko vrijeme.
Problem je što je curica preduga, a ja se sjećam da je kod naše (Peg Perego) Leu već sa 70-tak cm virila glava.
-
što se tiče dužine djeteta i sjedalice pravilo je ovako.
Noge mogu viriti ili visiti koliko god hoće. Glavica mora biti barem 2 prsta (2 cm) ispod gornjeg ruba sjedalice.
Model ti nije bitan. Samo na standardu mora pisati 0-13 kg ili grupa 0+