gubitak bebe radi upale posteljice
drage mame,
saznali smo da je gubitak našeg sinčića u 25. tjednu uzrokovan upalom posteljice. bez ikakvih simptoma i upozorenja, naš se dečko navečer ritao a ujutro je njegovo srčeko prestalo kucati i zauvijek je zaspao. to što je razlog iznimno rijedak i da uglavnom ni ne završava smrću bebice uzrokovalo nam je samo još više boli.. ako je to moguće.
na netu, pa čak i od doktora, sam dobila vrlo malo informacija o ovom uzroku i, ono što mi je najbitnije, pretragama i prognozama za iduće trudnoće. neki tvrde da je šansa za ponavljanjem vrlo mala, dok drugi kažu da se radi genetske predispozicije i kolonizacije virulentnijim bakterijama 'voli' ponoviti. što se tiče pripreme za iduću trudnoću, preporučili su mi samo briseve. paralelno, došla sam i do nekih homeopatskih pripravaka za ciljano lokalno jačanje imuniteta (injekcije se daju u donji dio trbuha), obnavljanje i jačanje sluznica i cervixa, borbu protiv infekcija (nešto na bazi propolisa).
primjetila sam da je više mama na ovom pdf-u spominjalo upalu plodovih ovoja. voljela bih da podijelimo iskustva i informacije, i da nam mame koje su prošle isto i nakon toga rodile živu i zdravu dječicu tu ostave iskrice nade.