Kako potaknuti apetit prema krutoj hrani?
Dakle, malac ima skoro 15 mjeseci i žestoki je odbijač dohrane, al ono, ne može žešće odbijat, još uvijek sisa u rangu novorođenčeta.
Ništa ne pali, probala sam sve, čak sam pokleknula i kupila kupovne kašice, ni to nije upalilo. Od kuhanog, većih koamda, manjih komada, ma i miksala bi mu bez komadića samo da hoće barem nešto pojesti.
Prije 3 tjedna je krenio polako, međutim razbolio se ( trodnevna viroza ) i sad je gore nego ikad, što god mu prinesem ustima, samo iplazi jezik, poliže i okrene glavu, e tu sam čak pogazila riječ i probala mu dati jesti dok nije u hranilici, tj. u hodu, ali kod njega ni to ne pali.
Od početka se držim tablice dohrane, do 6 mjeseci i tjedan dana je isključivo sisao, sve mu ja kuham, biram svježe namirnice i kad sam u mogućnosti organske, žitarice kupujem Alnaturine, čak sam mu kupila i neke jogurtiće, ali ni to neće.
Htio je nekad pojesti one rižine kolutove i mango, sad ni to ne dolazi u obzir.
Ja sam u fazi traženja posla, i kako stvari stoje uskoro bi se trebala zaposliti ( kroz 2 - 3 mjeseca ), kako da mu potaknem apetit? Da li postoji neki nadomjestak ili sl. koji bi mu otvorio apetit prema nečem drugom, a da nije cica. ( sad kad sam to ovako napisala, zvuči kao totalni SF :roll: )
Stvarno sam na rubu živaca, svaki dan izmišljam, kuham, bacam, a on ne želi ni probat. I sve je to ok dok sam ja tu i dok je cica 24/7 na raspolaganju, ali što kad se zaposlim, kad bude u jaslicama? Koliko uopće tete imaju obzira za takvu djecu? ( Iako mi se čini da sam sama na svijetu i da nema djeteta koje sa 15 mjeseci isključivo sisa ... )
Što se tekućine tiče, i tu smo tanki, popije pomalo vode, čaj mu ne nudim, ni sokiće, jedino sam mu par puta probala dati iscjeđenu naranču, hoće netko pogađat kako je to prošlo? :roll:
Sad kad je imao virozu, radili smo krvnu sliku, sve je ok, ta viroza nam je bila prva "bolest" u 15 mjeseci.... sve super, zdrav je, ima oko 10-ak kg, ali ovo stvarno izluđuje. I ne bi se ja uopće raspitivala toliko o tome da nisam u fazi traženja posla, ali kad nije počeo jesti u ovih 8 mjeseci koliko se patim s time, koje su mi šanse u ovih 2 - 3 mjeseca? 8-)