mama vegetarijanac, a sin?
Dakle, proteklih 13 godina ne jedem meso.Bez njega je, naravno, prošla i trudnoća. Lukas sad ima 7 mjeseci i prije mjesec dana počeli smo eksperimentirati s dohranom. Iako je još uvijek uglavnom na prsima jede kašice (voće, povrće, žitarice), pije sok i čaj, čak sam topi u ustima one plasmon kekse. Ipak, s mesom još nisam krenula... Nekako dvojim. Ne iz uvjerenja (tata papa meso k'o lud) već iz straha od nekakvih reakcija. Ima li tko kakva iskustva?
I još da pitam - kupila sam neke žitarice u kutiji koje se miješaju s mlijekom. Kakvim mlijekom? Adoptiranim? Lukas to još nikada nije probao i malo mi je glupo da proba zbog neke hrane iz kutije. Kako to vi rješavate?
Re: mama vegetarijanac, a sin?
Citiraj:
sunflowers prvotno napisa
već iz straha od nekakvih reakcija. Ima li tko kakva iskustva?
Mislim da on ne bi trebao imati nikakve reakcije na meso bez obzira što ti nisi jela meso u trudnoći.
Ja recimo nisam jela jagode u trudnoći ni za vrijeme dojenja jer ih ne volim, a moje dijete ih jede i nema nikakve reakcije (iako su jagode visoko alergena namirnica).
Dakle, nije uvjet da ti nešto jedeš u trudnoći da bi djete to "podnosilo", jer geni "pamte".
Dohranu ti je najbolje započeti sa piletinom ili janjetinom, pa onda teletina, junetina...