Mislila sam da cu umrijeti
Iako je prosla vec godina dana , ja nikako da napisem svoju pricu. Rijetko koji porod bude onakav kakvog mi prizeljkujemo , ali eto .. Moja prva trudnoca .. S nestrpljenjem smo ocekivali naseg malog J. trudnocu mi je vodio dr pitner .. Sve je bilo relativno dobro osim sto sam imala reteoverziju maternice i do 16 stog tjedna nikako da dode u pravi smjer. Beba mi je doslovno rasla u kraljeznicu i bolilooooo me ... I konacno se okrenula.. Eto i taj je problem bio rijesen z..sto se tice mog Plana za porod ; izgledao je odprilike ovako ; doma dobijem trudove, opusteno ih prodisavam i idem u bolnicu 5 do 12 ,samo da ne dobijem drip!! Kretala sam se cijelu trudnocu sto na sat unatoc oooooogromnoj trbusini ,zadnja dva tjedna trening po stepenicama , Porbitrek , setnje dok mi noge nebi otpale .. Samo da se otvorim ;) i dobila sam lagane grceve koji bi se povremeno javljali ... 4 dana prije termina narucena sam na ctg i uzv.sjedam u auto i jurim nadobudno, misleci da sam otvorena bar pet cm!!evo me na ctg-u ... Cekam sva happy. * Kad ono beba ima jako visoke otkucaje !! :-o wtf??? Odlazim na uzv , pregledao me dr pitner ; gleda duuuuugo gleda i suti .. Ja vec nestrpljiva .. Jel sve uredu? Nije nazalost . Beba ima pupcanu vrpcu oko vrata *i to nekoliko puta, uz visoke otkucaje .. Morat cemo vas danas poroditi . Ha??? Molim???? Pa nemogu jos koji dan pricekati?? Beba mozda sama odluci van... Mozete ; ali na vasu odgovornost ! Ajmeeee Najgori moguci scenarij koji sam mogla zamisliti stoji sada predamnom! Sokirana odlazim u predradaonu po svoj paketic finog klistira i brijanja , zovem muza .. I onda vidim da je u ovoj smjeni najsjajnina moguca ekipa... Jukic, erika i moj pitner ajde bar to.. Dobivam drip ... Uz mene je muz , doktor dolazi svakih 20 min na provjeru ... Ja i dalje ful zatvorena , apsolutno nikakvih pomaka u dva sata nema... A boliiiiii , psujeeem , skidam svece s neba!! I onda dolazi spas .. Gospodo D ... Mozemo pricekati jos dva sata ili mozemo u salu . Jaaaaaa sva sreeetna !!! Nema vise bolova. , ma idem iz ovih stopa!!pripremaju me za spinalnu , ja sva nestrpljiva, osoblje veselo , anesteziologinja odlicna. I tu pocinje moj horor
Pikne prvi put , neide , drugi put neide ,,, al eto treca sreca... Cekam da pocne djelovati .. Polako ne osjecam noge ALI trnu mi i ruke! Doktorice, trnu mi ruke, jel to normalno? Nije, pa jeste sigurni ? Pa ne izmisljam valjda !! U pola minute meni je utrnulo cijelo tjelo , nisam osjecala nista, nisam mogla pomaknuti jezik , nisam mogla disati .. Gusila sam se .. Imala sam osjecaj da uopce ne disem , da je to kraj , usta su mi bila strasno suha.. Pred ocima mi je letio cijeli zivot ... Mislila sam da cu umrijeti .. U pozadini cujem dozivanje svih doktora., ali nemogu uzvratiti .. U glavi mi prolazi sto ce to jadno djetesce bez mame ,jako mi je tesko to opisati .. i odjednom anestezija popusta ... Pa ja DISEEEm :))) pomazili su mi bebicu po obrazu i odnjeli ga tati. To sto mi se dogodilo nitko nije mogao objasniti .. Veli anesteziologinja da su za vrijeme cs sve vitalne f-je bile uredu, samo sto Ali bitno da je sve proslo u redu.. Nakon toga pocinju muke po dojenju , krvave bradavice, izdajanje i svasta .. Ali sve u svemu osoblje je za svaku pohvalu , pogotovo sestra erika i dr Magas bez koje ja nikad nebih uspjela dojiti .. Eto drage moje .. Jel se vama nesto slicno deso kod spinalne ??