Imam li dovoljno mlijeka?
Molim za savjet. Moja beba ima 24 dana, zbog male rodne težine morali smo uvesti dohranu po nalogu pedijatra. U početku je to bilo 20-30 ml dnevno na čašicu uz dojenje. Napredovali smo na težini i pokušali smo izbaciti dohranu međutim stalno pokazuje da je gladna. Na cici bi bila satima i čim je maknem počne plakati. Problemi su u glavnom po danu, tako da ona već oko 11 h u jutro počne tražiti cicu, jedna joj nije dovoljna pa je prebacim na drugu. Jedno vrijeme mirno sisa, ali onda kao da nema dovoljno mlijeka (bar mi se tako čini), uznemiri se, vuče bradavicu, izvija se i ispušta zvukove kao da ima žgaravicu (u nedostatku boljeg opisa). Općenito, izgleda jako nezadovoljno i ništa je ne može utješiti. Onda je prebacim na prvu cicu, ali to ne pomaže. Pomaže jedino dohrana kad bez problema popije 60 ml. Nakon dohrane se obavezno izdojim, ali nikad ne uspijem izdojiti onoliko koliko ona popije dohrane. Uspijem izdojiti 20-30 ml. Na večer joj dam izdojeno mlijeko, ali tek nakon cice. U glavnom, na svako traženje dobije cicu što ponekad zna trajati po 2 sata. Po noći uspijemo izdržati samo na cici uz buđenje svakih sat i pol do dva. Dnevno ima bar 6 do 7 mokrih i pokakanih pelena. U glavnom, već smo na rubu snaga i ne znamo što ćemo, a htjeli bi izbjeći dohranu jer se bojimo da vodi prestanku dojenja. Pokušavamo i sa finger feedingom, ali za sad nismo baš uspješni.
Hvala unaprijed na savjetima.