Pokazuje rezultate 1 do 50 od 221

Tema: Imam li dovoljno mlijeka?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Felicia98 prvotno napisa Vidi poruku
    curke,

moja mala curka (inače prvo dijete) ima 11 dana i danas sam ju dojila 4 sata nakon toga je i spavala 4 sata.. u ta 4 sata dam joj desnu sisu pa siše, malo je halapljiva pa bljucka i to dosta,jako teško se podriguje, pa ju stavim na rame al kao da je promukla i nikak podrignut. pa kao zaspe pa se probudi i onda opet sisa..al onda ne sisa tako da guta već se meni se čini igra..i tako u krug i nikako zaspat! onda sam joj nakon 3 i po sata dala drugu sisu i onda je nakon 2 sisanja i između podrigivanje jedva zaspala...
    dal ja nekaj krivo radim? dal je to normalno? da li je gladna? je li imam malo mlijeka pa moram obje sise nudit? dal se izdajati da potaknem mlijeko? bte. između svakog spavanja imamo tako epizode hranjenja po 2 il 3 il 4 saata...

pa puno hvala unaprijed!!
    Ne stignem detaljno pisati, ali ti savjetujem da nazoveš SOS telefon...
    Da li je gladna vidiš najviše po mokrim pelenama, koliko ih ima?
    Koliko ima kakanih?
    To je osnovni podatak sa kojima savjetnice znaju kako te savjetovati i da li nešto šteka.
    Pokušaj brojiti koliko puta dnevno dojite i kako dojite noću?

Dijete treba staviti na cicu kad zahtjeva, cijelodnevno cicanje je u danima kad dijete ima skok u razvoju pa i pojačano cica.
    Ako cijete visi na cici 4 sata i ne cica učinkovito to nije dobro, a da li cica učinkovito ili ne vidi se po mokrim pelenama...
    Dijete treba cicati i gutati (vidiš po ritmičkim gutljajima i po uheku koje se miče).
    Uvijek se kaže da se nudi dva puta jedna cica,
    znači daš jednu i dok pocica ako traži još onda ponudiš drugu i sljedeći puta ponovno ponudiš tu drugu tako da ju završi do kraja i tako u krug.

Evo, ovo je nabrzinu, a ti piši detalje....

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pa pelene su nam uvijek mokre...i skoro svaki put onako malo ukakane (valjda kad prducne) i možda jedna dnevno baš pokakana... kad je počnem dojiti vidim da stvarno papa par minuta (čuje se gutanje) i onda pomalo se počne meškoljiti mrdat glavicom lijevo desno odbijati sisu, cmakati, pa vuče tako da boli bradavica...i mislim si da nemam mlijeka il slično..al kad stisnem sisu ide mlijeko, štoviše štrca lagano... i tako dva-dva i pol sata se nas dvije natežemo! ja ju previjem na početku, onda ju pokušam nahranit i uspavat i napokon kad to bude , spava po 4 sata,... tak da se praktički premota svakih 6 sati...

kako znati je li jednu sisu posisala? kolo dugo da ju sržim na ramenu da se podrignu..?jer ne podrigne mi se svaki put..jer se počne meškoljiti, plakat...

puno hvala!!

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stignem detaljno pisati, ali ti savjetujem da nazoveš SOS telefon...
    Da li je gladna vidiš najviše po mokrim pelenama, koliko ih ima?
    Koliko ima kakanih?
    To je osnovni podatak sa kojima savjetnice znaju kako te savjetovati i da li nešto šteka.
    Pokušaj brojiti koliko puta dnevno dojite i kako dojite noću?

Dijete treba staviti na cicu kad zahtjeva, cijelodnevno cicanje je u danima kad dijete ima skok u razvoju pa i pojačano cica.
    Ako cijete visi na cici 4 sata i ne cica učinkovito to nije dobro, a da li cica učinkovito ili ne vidi se po mokrim pelenama...
    Dijete treba cicati i gutati (vidiš po ritmičkim gutljajima i po uheku koje se miče).
    Uvijek se kaže da se nudi dva puta jedna cica,
    znači daš jednu i dok pocica ako traži još onda ponudiš drugu i sljedeći puta ponovno ponudiš tu drugu tako da ju završi do kraja i tako u krug.

Evo, ovo je nabrzinu, a ti piši detalje....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Felicia98 prvotno napisa Vidi poruku
    pa pelene su nam uvijek mokre...i skoro svaki put onako malo ukakane (valjda kad prducne) i možda jedna dnevno baš pokakana... kad je počnem dojiti vidim da stvarno papa par minuta (čuje se gutanje) i onda pomalo se počne meškoljiti mrdat glavicom lijevo desno odbijati sisu, cmakati, pa vuče tako da boli bradavica...i mislim si da nemam mlijeka il slično..al kad stisnem sisu ide mlijeko, štoviše štrca lagano... i tako dva-dva i pol sata se nas dvije natežemo! ja ju previjem na početku, onda ju pokušam nahranit i uspavat i napokon kad to bude , spava po 4 sata,... tak da se praktički premota svakih 6 sati...

kako znati je li jednu sisu posisala? kolo dugo da ju sržim na ramenu da se podrignu..?jer ne podrigne mi se svaki put..jer se počne meškoljiti, plakat...

puno hvala!!
    Ti definitivno imaš mlijeka, a beba traži cicu radi utjehe.
    Takva je bila i moja.
    U redu je da je pustiš da cica koliko želi, a možeš je pokušati umiriti i na druge načine, malo je nosaj na ramenu ili na podlaktici, pa će se usput i podrignuti.
    Pogotovo prvih par mjeseci bolje je da cica više nego manje, pa pokušaj izdržati duže, a kasnije kad bude veća je možeš pomalo zabavljati na druge načine.

Kako znati da je posisala jednu dojku - ne možeš to znati, ali dok dijete tako fino doji ne moraš se brinuti oko toga. Pravilo je da ako su podoji česti daješ unutar 2,5 h jednu dojku, onda promjeniš. Ali mislim da nije potrebno previše se opterećivati pravilima dok je sve u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •