Re: rezultati amniocentoze
Citiraj:
dodolina prvotno napisa
drži se ..malo mi je čudno što su rekli da su šanse 50/50..
to nešto kod njih ne štima..
ma mora biti sve ok..držim fige....drži se...
i meni je čudno ili je ili nije nešto su to oni zabrljali
biti će sve uredu :love:
Re: Rezultati amniocinteze
[quote="Barbie"]
" jer svi nalazi do sada su uredni, mjerenje nuhalnog nabora, Double test, onda covjek stvarno ne ocekuje da bi rezultata amnio mogao biti los.Uzasno mi je tekso, mada znam da zapravo moram biti pozitivna jer sve to utjece na bebu (a znate kako je to u ovom trenutku tesko) jer mozda ipak bude sve oK."
Meni je moj doktor rekao da ako je double test u redu da onda nema potrebe za amniocentezom, a tvoji su nalazi u redu.
...sve najbolje zelim!!!!
Re: Rezultati amniocinteze
[quote="Rianea"][quote="Barbie"]
"Meni je moj doktor rekao da ako je double test u redu da onda nema potrebe za amniocentezom, a tvoji su nalazi u redu.
...sve najbolje zelim!!!!
Pa ja se nadam da je tako, mada ako se malo bolje informiras na netu i dalje, vidjeti ces da Double i Triple test nije pouzdan, pogotovu kod trudnica starijih od 35 god,ali i inace.Pa cak niti amniocinteza nije 100% ziher, bas citam na netu, postoji 2-3 % rizika.Koliko sada svrljam po netu i informiram se na sve moguce strane, naisla sam cak i na podatak da se radi punkcija korionskih resica, izmedu 7-9 tjedna koja se isto smatra metodom kao i amniocinteza, koja se na zalost radi puno kasnije.ne razumijem zasto s ene koristi ova rana metoda ispitivanja, niti jedna doktor to ne spomene (osim ako se sam ne informiras), nego prvo cekas navrsenih 16 tjedana radi Double testa, pa cekas rezultate, pa amniocinteza, pa opet ceka srezultate, vrijeme prolazi i onda nedaj Boze da nastupi ono najgore, ti se tako kasno moras odluciti sto sada, strava!