1. HITNO MIJENJAJ PEDIJATRICU!!!
Citiraj:
Gago prvotno napisa
Hvala daisy.
Ma oni ti imaju problem što im njihova pedica ne da ni uputnice.
Zamisli samo sestra mi je rođena zagrepčanka i normalno da govori materinjim jezikom.Upotrebljava kaj.Idr joj je jučer rekla da bi mogla razgovarat hrvatskim jezikom a ne zagorskim.I to sve zato jer je sestra došla po uputnicu za pretrage klorida u znoju.Sestra je popi... kad joj je ova to rekla.Koji bezobrazluk.Tako da ne vjerujem da će joj htjeti dat i recepte.Stalno im nešto broji za te uputnice...Ko da ova želi da joj je dijete bolesno.Strašno!
Tebi svejedno hvala ja ću joj reć pa nek se bori za recept.
Taj pregomin je navodno na bazi soje a alfare na bazi kravljeg mlijeka.Pa sad jednostavno ne znamo koje bi joj bilo bolje.Ja sam negdje čitala da je sojino mlijeko najbolja zamjena po sastavu majčinom mlijeku.Ispravite me ako sam u krivu!Ne bih je voljela krivo savjetovat.
!
1. HITNO MIJENJAJ PEDIJATRICU!!! ( nadam se da tvoja sestra ne živi na otoku 5 sati vožnje udaljenom od susjedne ambulante). S pedijatricom će i mama i što je još važnije beba trebati živjeti idućih 6-7 godina prepunih trnja i o njezinoj stručnosti i susretljivosti i razumijevanju i životi mogu ovisiti, pa ako nešto od toga ne štima, bolje je pobjeći što prije, dok još nije prouzročila nikakvu težu štetu
2. Pregomin se proizvodi hidrolizom janjećeg mesa
okus mu baš nije bogznakakav, za razliku od adaptiranih kravljih mliječnih formula (tipa ****, (kršitelj koda), (kršitelj koda) itd)koje su slatke poput majčinog mlijeka. Okus Pregomina skoro da niti ne sliči majčinom mlijeku. Moj Vedran je bio 3 mjeseca kad mu je dijagnosticirana alergija na KM i uspjela sam samo 1-2 puta ga natjerat da popije Pregomin- on je već sa 3 mjeseca bio iskusan sisavac i znao je šta valja a šta ne. Tvdoglav i svojeglav kakav je i danas sa 5 god bio je i s 3 mjeseca: radije ću bit gladan i drečat cijelu noć nego da jedem to bljak što mi se ne sviđa. Pa kako ja baš nisam u to vrijeme pretjerano obilovala mlijekom, nije mi preostajalo ništa nego po cijele noći i dane izdajat i piti Reglane ne bih li njemu osigurala hrane. I tako do 1. rođendana kada smo , hvala Bogu s tom bezmliječnom dijetom mogli prestati. (70% djece izgubi simptome alergije na mlijeko nakon 1 god, 97% ima alregiju do 3. godine ,a samo 3-5% cijeli život)
Kažu da je daleko teže natjerati da piju bljutavi Pregomin djecu koja sišu majčino mlijeko, ali ga nema dovoljno, pa im, recimo još fali 1-2 obroka mlijeka, nego djecu koja isključivo piju Pregomin i ne znaju za išta drugo i bolje, pa Pregomin piju bez problema.
A alfare nismo probali.
Sad sam tražila Alfare za Noela (8 mjeseci) pa ga nigdje u apotekama nije bilo.
I mene zanima jel išta ukusniji od Pregomina