kako se smirujete kad vas beba izludi?
Drage moje, preuznemirena sam da detaljno trazim slicnu temu, nadam se da postoji i da nisam jedina... Malac ima 9.5 mjeseci, oduvijek je zahtjevniji, u zadnje vrijeme otkad sjedi i puzi puno je lakse s njim, mozemo se zabavit i na podu, a neko vrijeme moze i sam. Zadnjih par dana zaredalo je nemoguce ponasanje, cendra non stop. Danas sam pukla. Da nisam sto posto uvjerena u "ne po guzi" ne bih uspjela zaustavit ruku, al zato sam par puta tako zaurlala da sam se ja prepala :-(. I sto je najgore, nakon prvog puta sam si obecala nikad vise, i onda se opet dogodilo dva puta u istom danu. Znam da je to grozno i osjecam se katastrofa cijeli dan. Jednostavno mi je previse, a dok mm ne dodje s posla nemam nikakvu pomoc jer nam je cijela obitelj u drugom gradu. A mm radi dosta naporan posao i ne mogu ocekivat da ga 100% preuzme kad dodje. Imam naravno frendice, ali ili rade ili imaju svoju malu djecu i nekako nije kao da nazovem mamu ili sestru da mi skoce dok se saberem.
Kako se vi coolirate kad vas beba izbaci iz takta? Bojim se da mi ovo ne postane obrazac, s ovako malom bebom je potpuno besmisleno i sigurno njemu strasno, a s vecim djetetom nacin komunikacije koji nikako ne zelim. Pomagajte.
To"bezvezno" cendranje mi ne izaziva nikakvo suosjecanje prema bebi nego samo zivcanost. Jesam greska evolucije ili?