Je li itko koristio Puregon u penu?
Nazalost izgleda da doktor nece popustiti i da mi nece dozvoliti ampule i mijesanje vlastitih doza pa bih morala pronaci Puregon u penu. Vidim na netu da postoji, ali nemam pojma gdje ga nabaviti. Ampule mogu naruciti u Zagrebu (moj najdrazi IVF guru se raspitao za mene :heart: ), no pen, izgleda, bas i nije neka poznata stvar, barem sto se Puregona tice.
Zapravo trazim Follistim, ali vjerujem da toga stvarno nema u nasim krajevima (ili cak opcenito u Europi). Puregon mu je ekvivalent, a i GonalF je blizu (razlikuje se samo u nekim meni nerazumljivim alfama i betama). Prema onome sto su mi do sad rekli, kompletan tim na nasoj klinici ne voli ampule jer ljudi zeznu doze, a doktor himself ne voli lijekove iz Kanade, Europe, Kine ili Azije, no ne namjeravam sve skupa tako lako pustiti jer mi je razlika u cijeni mjerljiva u tisucama dolara.
Iako imam medicinsku sestru u obitelji koja bi mogla pomoci s bilo kakvim problemima oko ampula i mijesanja (ajd, ajd, svi smo jednom pocetnici :mrgreen:), cini mi se da nema teoretske sanse da proguram Puregon umjesto Follistima, osim ako nadjem prokletu olovku.
Dakle, zna li netko gdje da dodjem do tog pena? :/
Vidim u potpisima nekih cura da, uglavnom u slovenskim postupcima, koriste bas Puregon.