Cijepljenje-kako donijeti odluku?
Evo ovakva nam je situacija: imam mjesec dana za odluciti hoce li se dijete cijepiti protiv meningoencefalitisa, dakle FSME. Zivimo kao u visokorizicnom podrucju ma sta to znacilo.
Imam tri mjeseca odluciti sta ce biti sa MMR priorix cjepivom, tj. hoce li ga primiti ili ne. Ne znam uopce ni primaju li vrtici necijepljenu djecu.
Prvo dijete mi je cijepljeno redovno, po kalendaru, primila je FSME. E, al ja tada nisam raspolagala sa informacijama s kojima danas raspolazem. Tako da sam u panici i ne usudim se niti odbiti cjepiva za mladje dijete, a bogme se ne usudim ni otici po njih.
Dajte koji savjet, kako da donesem odluku?? Posto moj muz raspolaze sa manjim brojem informacija, na neki nacin odluku prepusta meni. Samim tim i odgovornost. Sta da radim?
Re: Cijepljenje-kako donijeti odluku?
Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Evo ovakva nam je situacija: imam mjesec dana za odluciti hoce li se dijete cijepiti protiv meningoencefalitisa, dakle FSME. Zivimo kao u visokorizicnom podrucju ma sta to znacilo.
Jeli se to odnosi na krpeljni meningitis, tj. dali su na tom području krpelji zaraženi. Ako da, ja bih bez razmišljanja cijepila dijete.