slaganje fotografija, foto-filmova, cd-a...
Što s fotografijama? Imate li neke praktične kutije ili sve držite u foto-albumima?
Kako posložiti stare filmove?
Radite li kopije cd-ova digitalnih fotografija?
(Imam cca 200 fotografija za razviti - da ne kažem da mi je posljednja razvijena fotografija od djeteta kada je imala 7. mjeseci :evil: )
Kako slažete albume? Obiteljski ili djetetu već radite njegov primjerak koji će kasnije kada krene u samostalan život ponijeti sa sobom?
Re: slaganje fotografija, foto-filmova, cd-a...
Citiraj:
Vrijeska prvotno napisa
Što s fotografijama? Imate li neke praktične kutije ili sve držite u foto-albumima?
Kako posložiti stare filmove?
Radite li kopije cd-ova digitalnih fotografija?
(Imam cca 200 fotografija za razviti - da ne kažem da mi je posljednja razvijena fotografija od djeteta kada je imala 7. mjeseci :evil: )
Kako slažete albume? Obiteljski ili djetetu već radite njegov primjerak koji će kasnije kada krene u samostalan život ponijeti sa sobom?
Fotografije su u albumima.
Stari filmovi su u svojim kutijicama na kojima je (uglavnom :oops:) zabiljezen period (npr. zima 2003).
Radim dvije kopije digitalnih slika na CD i periodicno jednu kopiju tih CD-ova na DVD.
Periodicno napravim i jedan backup na CD od izbora najdrazih slika (na kojemu je zasad 400 slika u zadnjih godinu dana; na ovim prvim backupovima su sve slike) - taj backup bi trebao sluziti ako se odlucim razviti te slike.
Vec dugo nisam razvijala/printala slike, osim one za okvire :oops:, to mi je zadatak za ovo ljeto.
Album sam pocela slagati kao neku vrstu spomenara/radosnice - od perioda trudnoce, pa preko poroda (ukljucujuci u njega i nasu pricu s poroda s Rodinog portala, obavijest iz novina (jos jednom hvala Litali :love:) i tako neke sitnice, sa 'milestone' dodacima (za prvu godinu svaki mjesec, od druge godine svakih 3 mjeseca).
Za nju ne radim takav album, ali mislila sam joj ga mozda kopirati kao poklon za njeno odseljenje ili vjencanje ili prvu bebu...
Zasad za nju samo jednom godisnje radim backup slika na DVD (to bi znaci bio 4. backup) kojeg cuvam u njenoj kutiji uspomena.
Sto se izrade fotografija tice, bila sam danas u DM-u i imaju novi i poboljsan sustav izrade fotografija:
- imaju ponudu izrade slika sa filmova do travnja po 0,40 Kn/slika vel. 9x13;
- nude i snimanje fotografija na backup CD
- nude razno-razne kombinacije i tehnike izrada fotografija
- mogu se naruciti pokloni sa slikom, npr. puzzle (60 ili 80 Kn ovisno o velicini i sl.).
- mozete razviti fotografije online.
U biti, da ne duljim: razvijanje fotki u DM-u online
Nego, imam jedno pitanje: da li netko tko koristi (ili povremeno koristi) 'obican' fotoaparat kupuje njihov Paradies film? Vidim da je ful jeftiniji u odnosu na Kodakov, a povremeno koristim i obican film/fotoaparat. Dosad sam bila vjerna Kodaku, isplati li se presaltati (odnos kvalitete i cijene)??
Re: slaganje fotografija, foto-filmova, cd-a...
Citiraj:
Elly prvotno napisa
Nego, imam jedno pitanje: da li netko tko koristi (ili povremeno koristi) 'obican' fotoaparat kupuje njihov Paradies film? Vidim da je ful jeftiniji u odnosu na Kodakov, a povremeno koristim i obican film/fotoaparat. Dosad sam bila vjerna Kodaku, isplati li se presaltati (odnos kvalitete i cijene)??
Ne, boje s Paradies filmom nikad ne ispadnu tako dobre kao s Kodakom. :)