molim vas za neki savijet!
kako odvojiti maloga od sisanja?
kako da postignem da spava cijelu noć?
i kako da ga odviknem da spava sa nama na krevetu?
Printable View
molim vas za neki savijet!
Citiraj:
mali fran prvotno napisa
1. Zasto?
2. Tesko.
3. Zasto?
ha ha dille!!
potpisujem sva 3 odgovora :mrgreen:
Zapravo sam mislila...
1. Iz kojeg razloga zelis prekinuti s dojenjem? Kakvih konkretnih problema imate? Koliko je beba stara?
2. i 3. I opet - koliko je beba stara? Ne budi se po noci samo zbog gladi, vec zato sto trazi maminu blizinu. Dojka joj ne pruza samo hranu, vec i utjehu. Samo strpljenja...
beba je stara 5 mjeseci! nema posebnog razloga da prestane sisati ali ja bi htjela!
Mislim da si na pogrešnom mjestu u tom slučaju.Citiraj:
mali fran prvotno napisa
Ovdje mame obično traže pomoć kad ŽELE nastaviti dojiti, a imaju problema.
komentare zadrži za sebe!Citiraj:
~lex~ prvotno napisa
nisu to komentari nego putokaz. ovaj podforum je mjesto na kojem mame koje ZELE nastaviti dojiti a imaju problema, traze pomoc od mama koje su imale slicnog iskustva ili su educirane za pomoc.
Odluka o dojenju je tvoja osobna. No, prije nego ju doneses pogledaj malo sljedece clanke...
Prednosti dojenja od A do Z
Dojenje - zivotna hrana
Dojenje - dobitak i za mamu
Vjeruj mi da sam ih i zadržala za sebe. ;)Citiraj:
mali fran prvotno napisa
Mali Fran
Sto te tocno muci vezano za dojenje? U cemu je tocno problem? Mozda je moguce rijesiti ga pa da ti dojenje postane ugodno i ne opterecuje te.
Ti mozes prestati dojiti, ali i ne znaci da ce se rijesiti ovo sto te trenutno muci.
I ako prestanes dojiti, opet ce dijete biti jako vezano za tebe, jer je jednostavno malo i zeli tvoju blizinu, nosenje, paznju itd.Citiraj:
I ako prestanes dojiti vrlo vjerojatno ce se dijete i dalje buditi. U ovoj fazi vecini djece rastu zubici i to im svima utjece na kvalitetu sna. A zamisli tek kad se bude budio po noci a ti mu se moras dici otici u kuhinju spremiti bocicu a on cijelo to vrijeme vristi :/ Dojenje po noci je kud i kamo lakse od spremanja bocice.Citiraj:
Prvo ti moras biti spremna na ne-spavanje. Dakle, dijetetu je najljepse spavati s roditeljima bilo ono dojeno ili ne. Tako da ti moras odluciti da ce biti u kreveticu i kad god se probudi podojiti ga (ili mu spremiti bocicu) i vratiti ga u krevetic. No to zahtjeva dosta budnosti tj. neispavanosti s tvoje strane i velike odlucnosti. Probaj pa vidi sto ti vise odgovara.Citiraj:
Cure dosta.
Zena je trazila savjet, ako joj ga ne mozete dati udaljite s s ovog topica please 8)
anchie puno ti hvala!
kad sam to napisala nisam se mislila odreći svoje mrvice i odgovornosti!
:love: