Istukao me, rekla sam mu da je budala, meni kazna 6000, a njemu 1000 kuna
ovo je samo jedna od brojnih naslova u novinama za koje ce opet neke reci sigurno novirani napuhuju stvar. hm da.
http://www.jutarnji.hr/istukao-me--r...-kuna/1057307/
ponekad se pitam koju politku tocno vodi roda i u ime koga i za koga jer zbog cega je to tocno zakljucan topic majke koja je ostala bez svoje djece, ono sto cujem o rodi u medijima i vidim na tv i ne svidja mi se bas uvijek, ali nije ovdje tema udruga roda, vec sustavno nasilje nad zenama koje se provodi u hrvatskoj ne samo od strane muzeva vec i od strane hrvatskih institucija koje bi te iste zene zapravo trebale braniti, kao i od javnosti odnosno javnog suda sto je zastrasujuce.
ono sto me zasmetalo je vec ustaljena paralela koja se moze povuci izmedju kljucanja odredjenih topica, dok u isto vrijeme u javnost izlaze tocno takve problematike opetovano i opetovano, jer upravo ovaj clanak govori kako izasto majke poput one iz kljucanog topica ostaju bez djece.
ono sto me jos vise sokira da same zene koje se ovdje jalvjaju vrlo brzo zparavo dovode u sumnju upravo tu majku koja je zrtva, a ne oca. pitam se sto ne stima sa optikom hrvatskgo drustva, a ne stima jako puno, ocigledno je.
ono sto bih ocekivala od jedne ovakve udruge (tako barem rade vani gdje zivim) da svim snagama podrzi ovaj slucaj i pomogne u tome da se djeca vrate majce, barem beba koja se doji, makar ocito dojenje je za ovu udrugu bitno samo u jednom kontekstu, ne i u ovom.
naravno ne ocekujem da i ovaj topic nece biti zakljucan jer kako u hrvatskoj nije pozljeno da si ateista, homoseksualac, ili rom tako nije pozljena ni sloboda govora u obliku kritike na ocigledno.
topic koji je zakljucan, zakljucan je u klasicnom maniru, uz kratke vrlo slaktorijecive, ljubazne i ogradjujuce rijeci uz jasnu poruku da se sa time ne zelim imati nikakve veze.
prestrasno s obzriom da se radi o uduruzi kojoj su primarnabriga zena i djeca, a ne samo dojenje zar ne.
osim toga na doticnom topicu niti je netko psovao, niti vrijedjao, niti klevetao, a niti je doslo do skuoba sudjelovatelja topica, no kao sto sam rekla, tema ovdje, osim posredno, nije udruga roda, vec sustavno nasilje nad zenama u hrvatskoj, kao i nad djecom, opet je i jucer o tome bilo govora na hrt, dok javnost to poprilicno mirno promatra cak i sa blagom sklonoscu dovoditi u pitanje zenu kao zrtvu.
cak i da je zena agresor u ovom slucaju, a znamo da je po svim stistikama to vrlo rijetko, duznost bi bila javnosti, pogotovo zenske populacije da stane iza zakona koji ocigledno postoje, ali protiv institucija koje ih lose ili nikako ne provode.