Privedite osumnjičenog ili...?
Ako sam temu otvorila na pogrešnom PDF-u, molim moderatoricu da temu premjesti.
Dakle, problem je sljedeći, moj sin u susjedstvu ima prijatelja koji često dođe kod nas u kuću na igru. Razlika u godinama je dosta velika (sinu je skoro 5, a prijatelju 12 godina), ali to mi nikada nije smetalo jer se uvijek lijepo igraju, lijepo razgovaraju, pa i ja doslovce uživam u društvu tog dvanaestogodišnjaka.
Još prije dvije godine sam primjetila da dječak namjerno sakriva igračke i ostale stvari po kući, našoj kući, dakle to se definitivno ne može nazvati krađom, smatrala sam da mu je to jednostavno neki oblik zezancije.
I nije mi to nešto smetalo, jer sam bila sigurna jednostavno prolazi kroz neku fazu. Ali situacija je postala nešto ozbiljnija sada kada sam primjetila da su iz kuće nestale igračke i to baš one relativno skupe i mom sinu jako drage (npr. Lego Mcqueen, policijski auto iz crtića Auti, Šlep, CD istoimenog crtića, Lego motor i vozač, traktor i prikolica iz Majstor Boba... ma da ne nabrajam). I zanimljivo, te igračke su nestajale malo pomalo, nakon svakog druženja po jedna igračka.
Meni je iskreno jako stalo do toga da te igračke budu vraćene mom sinu, ali nisam sigurna kako postupiti, a da ne povrijedim dječaka?!
Naime posebno sam senzibilna kada je on u pitanju, jer je više puta bio žrtva nasilja druge djece u ulici i odrasta bez oca koji je odlučio da nikada neće upoznati svoje dijete. Naravno da i to sve ima veze s njegovim ponašanjem...
Razmišljala sam da jedan dan kad on bude u školi navratim do njegove mame i "složim priču" da je sin posudio te igračke te ih sada želi nazad za igru. Nekako se nemam volje uvaljivati u koje kakve situacije i potencijalno se nekome zamjeriti.