Dojenje i zutica, problemi, pls help
Dragi svi,
Imam zaista jaku zelju da iskkljucivo dojim svoju bebu, medjutim javljaju se problemi poslednjih dana.
Porod je bio normalan bez vecih teskoca, prebacan termin 8 dana.
Laktacija se uspostavila, treci dan se pojavilo zutilo.
Kontinuirano sam samo dojila, mada je on bio uspavan i nisam se izmazala. Sada on po cijeli dan svakih 45 min trazi da jede, malo siki i prestane, zaspi. Kad ga spustim, probudi se za 15 minuta trazeci siku. Ja ga stavim i tako po cijeli dan. Uvece je druga prica, duze siki i spava, ja ga budim na svaka 3 h. Nije mi tesko da ga dojim i cijeli dan, ali dojke djeluju nekako prazno.
Da, on danas ima 10 dana a na pregledu sa 7 dana bio je izgubio 150 gr. Rodjen je 3950, a imao je 3800.
Pri tome, mislim da imamo i nepravilno sisanje, jer nikako ne uspijevam da mu izvucem donju usnu.
Imam brdo dilema i pitanja, kao i sve mame. Pitam se da li je gladan, sta mogu uraditi, da li da mu dajem dodatno na kasicicu izdojeno mlijeko? Trebam li se izdajati nakon svakog podoja da povecam ponudu? Da li sam pogrijesila sto to nisam radila sve vrijeme, jer on mozda od zutice nije mogao da sisa jace? Ne znam, samo se nadam da necemo posustati i da ce se na kraju uspostaviti regularno dojenje u kojem istinski uzivam. Hvala vam puno na pomoci unaprijed
P.S. Malo je sve nabacano, jer on evo i sad place i trazi ciku