Igračke od prirodnih materijala (uradi sam)
Kako nam se na temi 0-1 i sasvim drugoj priči razvila tema oko igračaka, odabira, kvalitete i smisla, a sama sam do poroda radila s djecom i roditeljima, poticala sam ih da manje kupuju, a više ih izrađuju skupa, otvorih ovu temu. Ukoliko postoji slična, moja isprika, brišite me. Mislim da bi davanje ideja svakom od nas s djetetom bila dobro došla zabava, ušteda, ali i posebno veselje - znam iz iskustva da su takve igračke djeci posebno važne i drage. Ni ne znam mogu li se stavljati linkovi i slike i bi li ova tema uopće imala svoje mušterije. :cekam:
Za početak se sjetih zmije koju sam kao dijete kod prijateljice s oduševljenjem otkrila. Baka joj je isplela zmiju, dugačku dva metra, bila je šarena, svaki komad bio je u drugoj boji, napunile su je skupa starom odjećom i baka je zašila. Našiven joj je jezik od tkanine, oči od gumba. Ona je bila naslonjač, stolica, strašno čudovište, izvor dugogodišnje zabave kvartovske djece. Sličnu je moja mama sašila rukom za svog unuka tako da je dugi stari šal na raznobojne prugice prepolovila uzduž, sašila i napunila krpicama.