Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Igračke od prirodnih materijala (uradi sam)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Igračke od prirodnih materijala (uradi sam)

Kako nam se na temi 0-1 i sasvim drugoj priči razvila tema oko igračaka, odabira, kvalitete i smisla, a sama sam do poroda radila s djecom i roditeljima, poticala sam ih da manje kupuju, a više ih izrađuju skupa, otvorih ovu temu. Ukoliko postoji slična, moja isprika, brišite me. Mislim da bi davanje ideja svakom od nas s djetetom bila dobro došla zabava, ušteda, ali i posebno veselje - znam iz iskustva da su takve igračke djeci posebno važne i drage. Ni ne znam mogu li se stavljati linkovi i slike i bi li ova tema uopće imala svoje mušterije.

Za početak se sjetih zmije koju sam kao dijete kod prijateljice s oduševljenjem otkrila. Baka joj je isplela zmiju, dugačku dva metra, bila je šarena, svaki komad bio je u drugoj boji, napunile su je skupa starom odjećom i baka je zašila. Našiven joj je jezik od tkanine, oči od gumba. Ona je bila naslonjač, stolica, strašno čudovište, izvor dugogodišnje zabave kvartovske djece. Sličnu je moja mama sašila rukom za svog unuka tako da je dugi stari šal na raznobojne prugice prepolovila uzduž, sašila i napunila krpicama.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nije bas drama kreativno ali moji puzavci obozavaju prazne plasticne boce, one vulgaris tipa voda i sl. I da ih ima vise pa u jednu stavim par komada paste u drugu malo rize ili bilo sta suskavo. Moj sin je obozavao prazne kutije krema, poskidala bih etikete dobro oprala i on je to stalno otvarao i zatvarao

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jja baš par dana razmišljm kako bi bilo super da mi malena ima na kimbicu one igrackice sta joj vise iznad glave....vidjela sam to jednom u plodinama i koštako je 200kn, i to mi nikako nikako nema smisla toliko davati za to...tako da planiram sašiti joj plišance,i sve to skupa spojiti i pustiti da joj visi iznad glavice,a i nakraju krajeva ljepše mi je kad djeca imaju ručno napravljene radove od roditelja, baka i djedova. Ja sam kao mala od svoga dida imala baš sve sve što mi je on napravio (dnevni boravak za lutkice koje mi je sašila baka, onda zipka za bebu, ormar za svu mogicu robicu za te malene bebice itd) sve se to sačuvalo tako da ce to naslijediti moja kcer, a sve do tada (dok ne narste) sad joj je porebno da ima zanimacije u rukicama šarenih boja,tako da cu se sama poigrati maštom.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tema za mene
    Znam da sam se već pohvalila svojim rukotvorinama, ali evo ponovo nešto od toga:
    http://public.fotki.com/gugac/moje-home-made-igra/

Što više pričam o tome, više dobijem želju da još radim, tako da je ova tema za mene baš dobra.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Tema za mene
    Znam da sam se već pohvalila svojim rukotvorinama, ali evo ponovo nešto od toga:

Što više pričam o tome, više dobijem želju da još radim, tako da je ova tema za mene baš dobra.
    ma ti si van kategorije sa svojim radovima :divi se:

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    Jja baš par dana razmišljm kako bi bilo super da mi malena ima na kimbicu one igrackice sta joj vise iznad glave....vidjela sam to jednom u plodinama i koštako je 200kn, i to mi nikako nikako nema smisla toliko davati za to...tako da planiram sašiti joj plišance,i sve to skupa spojiti i pustiti da joj visi iznad glavice,a i nakraju krajeva ljepše mi je kad djeca imaju ručno napravljene radove od roditelja, baka i djedova. Ja sam kao mala od svoga dida imala baš sve sve što mi je on napravio (dnevni boravak za lutkice koje mi je sašila baka, onda zipka za bebu, ormar za svu mogicu robicu za te malene bebice itd) sve se to sačuvalo tako da ce to naslijediti moja kcer, a sve do tada (dok ne narste) sad joj je porebno da ima zanimacije u rukicama šarenih boja,tako da cu se sama poigrati maštom.
    Razmišljam i ja o pravljenju mobila - ili ždralovi od papira ili ovi aviončići od drvenih kvačica za robu
    http://matrixworldhr.wordpress.com/2...-dio-28/avion/

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

e višiš kako je fora aviončić, ništa specijalno nije upotrebljeno....a fora..

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

eh nažalost neznam heklat, igračkice su ti zakon

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super tema! Ja sam svom napravila tri plisana slonica (tata, mama, i on) i jednog crnog mack (jerbo i to cudo imamo doma), al to bijase dok sam bila trudna, sad ne stignem. Nama je kad smo bili mali mater sasila ooogromnog psa, super je bio!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Tema za mene

Predivno je zaista! Najprije pohvala dizajneru ili ici pa tek onda izvođačici radova!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

palčice, obožavam ovakve teme i raditi rukom.
    sss, predobre su ti ove heklane stvari, a pogotovo što si dječje crteže pretvorila u igračke.
    ovaj aviončić je genijalan, a tako jednostavan.

moj je djed bio stolar pa mama i danas spominje igračke koje im je pravio i ne može prežaliti što nisu sačuvane.
    ja sam bebi sašila glavu lava - glava je od ručnika + detalji od tkanine, punjenje je od starog jastuka, a griva je od raznobojnih trakice koje bi trebale služiti za čupkanje.
    skupljam ideje pa planiram još napraviti par stvari dok stignem.

vidjela sam odličnu ideju za gusjenicu - okrenete naopako karton od jaja i obojate, dodate noge od raznih materijala i špagicu uz pomoć koje se može povlačiti po podu.
    možete praviti kućice i dvorce od kartona i kartonskih kutija.
    od plastičnih se boca od detergenata mogu praviti automobili, slonovi, žirafe...
    od starih čarapa se može napraviti hobotnica (gornji se dio napuni krpicama ili vatelinom, u sredini se sveže, na "glavu se našiju oči i usta", a donji se dio rasiječe na trakice koje budu pipci.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam sinu radila cestu na komadu kartona,gore smo iskaširali brdo kroz koji je išao tunel.Bojali smo temperama
    a kćeri kućici za lutke od velikih kutija ,na dva kata s potkrovljem..imala je i kupaonu i kuhinju,dvije sobe i dnevni boravak.sve od kutijica,samoljepljivih tapeta i komadića krpica
    kuhinjicu od kartona smo isto radili
    i dvorac za viteze
    naravno svake godine radimo i kostime za maškare u koje se onda presvlače do ljeta
    moram iskopati slikice

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Joj kak super tema. Ja sam totalni antitalenat za nekaj takvoga, ali počinjem dobivati "ufača" da se uputim u to carstvo..
    Ajde curke šaljite slikice, primjere, opise.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imam ideje, nemam vrijeme...
    Samo si bilježim temu.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

super tema! još da je malo više vremena...
    krescenija ja sam mislila da sam antitalent za ovakvo nešto, ali N je nedavno dobila konja made by mama. drveni štap, vunena čarapa, krpice za punjenje, traka za uzde, filc za uši i oči, neko umjetno nazovi krzno(čupavo) za grivu i da vidiš konja. dijete mi se danima zahvaljivalo na poklonu. inspirirana sam raditi i dalje ali kao što rekoh malo mi fali vremena.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su uvijek više voljeli sam proces izrade igračke (ili maske za maškare) nego otići u dućan i kupiti gotovo.

Prva stvar koju sam napravila - snjegović punjen kosanom spužvom (davno sam ga dala u vrtić). Bilo je tih lutaka raznih... nažalost nisam ih puno uslikala. Imala sam ginjole napravljene od filca i plošne lutke za Ježevu kućicu (od kartona, zalijepila na kineski štapić).

Najjednostavnije lutke za kazalište bile su obične plišane igračke gumicom pričvršćene na kuhaču.

Od kuhače se može napraviti lutka - nacrta se lice i zalijepi kosa (pletenice ili već nešto) i gotova je u 5 minuta.

Za one koji misle da su totalni antitalenti - može se oslikati prste (nacrta se lice + stavi kapica - odrežeš vrh prsta od stare rukavice) i eto kazališta!

Offt. kak su moja djeca brzo narasla... strašno! Nitko više ne traži da napravim oklop, mač, kacigu, kostim sibirskog tigra.... sve mi dođe žao...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Najjednostavnije lutke za kazalište bile su obične plišane igračke gumicom pričvršćene na kuhaču.

Od kuhače se može napraviti lutka - nacrta se lice i zalijepi kosa (pletenice ili već nešto) i gotova je u 5 minuta.

Za one koji misle da su totalni antitalenti - može se oslikati prste (nacrta se lice + stavi kapica - odrežeš vrh prsta od stare rukavice) i eto kazališta!
    X!!
    Imala sam cijeli kolekciju kuhača lutki... a o poslikanim tatinim prstima koji pričaju priče na rubu kreveta radije ne pričam, jer se bojim da nikad svom djetetu neću pružiti takvu zabavu i sreću.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je rodica radila lutke od papira i gomilu robice za njih pa crtala ogromne crteze sa Disneyevim likovima u nekoj specificnoj okolini, tipa pod morem, ili na snijegu (i danas pravi crteze za djecu, al sad ima svoje likove). Jednom mi je od glinamola napravila citav svijet Carobnjaka iz Oza, a bratu mi, tvrdjavu od sibica.
    A jedna susjeda mi je radila lutke i za recimo deveti rodjendan mi je poklonila lutku moje visine. Lice je bilo od gipsa (valjda), a ostatak krpen. Ej, kako je to super bilo!
    Sad sam bas dobila inspiraciju da odem nesto radit

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moji su uvijek više voljeli sam proces izrade igračke (ili maske za maškare) nego otići u dućan i kupiti gotovo.

Prva stvar koju sam napravila - snjegović punjen kosanom spužvom (davno sam ga dala u vrtić). Bilo je tih lutaka raznih... nažalost nisam ih puno uslikala. Imala sam ginjole napravljene od filca i plošne lutke za Ježevu kućicu (od kartona, zalijepila na kineski štapić).

Offt. kak su moja djeca brzo narasla... strašno! Nitko više ne traži da napravim oklop, mač, kacigu, kostim sibirskog tigra.... sve mi dođe žao...
    super ideje! Ovo s kuhacom i prstima bi mi se malom vec moglo svidit

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jadranka, uzmi bijeli glinamol za lice/glavu lutke! Nisam probala, to mi je sad palo na pamet. Ostali dio tijela može se sašiti ili isplesti.

Gdje li je vještičica da nam svima nabije komplekse???

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Od visokog tetrapaka za mlijeko možete napraviti kućicu za ptičice (za balkon ili stablo u vrtu).

Izrežite krug u sredini, ne previše prema dnu, kako biste dno napunili sjemenkama ili komadićima kruha. Kao postolje za ptićice može služiti ispod kruga zabodena grančica ili drvena žlica (kuhača). Kućica se može obojati (premazati bezbojnim lakom) ili premazati nekim ne štetnim ljepilom pa obložiti tanjim grančicama ili mahovinom radi što prirodnijeg izgleda. Može se dodati na kakvoj šarenoj vrpci jabučica u koju će dijete zabosti mnoštvo sjemenčica za ptičiju gozbu.
    Posljednje uređivanje od palčica : 22.01.2013. at 14:35

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ili prepoloviti naranču, izvaditi meso, ostaviti koru, probušiti tri, četiri rupice, provući špagu i eto jednostavne i brze eko hranilice za ptičice. Naravno, napunite sa sjemenkama.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Maske se mogu jednostavno izraditi tako da se izmodeliraju u glini, pa se na njih nanose krpice novisnkog papira umočenog u štirku, pa se polako suše. Kad je gotovo, skinu se i obojaju.

(Ak ne netko to već napisao, sori... ne stignem sve čitati.)

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ovo s kuhačama ide idući tjedan u izradu!!!!!!!!!!! Odlične ideje. Ajmo još. Super su vam ideje, hvala vam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo s kuhačama ide idući tjedan u izradu!!!!!!!!!!! Odlične ideje. Ajmo još. Super su vam ideje, hvala vam.
    Od islužene čarape može se napraviti lutke, kao i od rukavica.

Pa škicajte malo od profesionalaca : http://www.udruga-odgajatelja.hr/ideje/show/334/

Evo gdje toga ima još: http://www.udruga-odgajatelja.hr/ideje/

I još...Moji su obožavali ovakve dvorce i kuće od kartona: http://www.najboljamamanasvetu.com/2...ke-od-kartona/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo našla sliku lutke od čarape:http://sh.wikipedia.org/wiki/Krpena_lutka

Za oči se može staviti obične gumbe, a ako se dobro sjećam, u Lumosu, Chemacu i sličnim hobby art dućanima moglo se nabaviti te oči - samoljepive i super za brzu izradu lutaka.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

odličan topic!!!

dok nisam imala dijete mislila sam za sebe da sam potpuno nekreativna osoba! međutim nakon što sam postala mama kao da se s djetetom rodila i ta kreativnost u meni!
    mi stalno nešto radimo! ja uvijek nađem vremena iako dosta radim, ali svaki slobodan trenutak koristimo za izradu nečega i onda stvarno obje uživamo u toj igri! trenutno svaku večer radimo na kucici za lutke. izvana smo polijepile boriće, cvijeće gljivice i travu koju smo izrezivale (naravno zajedno svaka sa svojim škarama) iz časopisa. a unutra svaki dan pravimo namjestaj za drugu sobu. jucer smo od tatine stare potkošulje napravile zavjese, a mali picasso ih je dekorirao flomićima naravno!
    obje uživamo u stvaranju naših djela i obje uživamo poslije u igri. i skužila sam da od svih igrački te igračke najviše voli i to mi je
    kad završimo kućicu, poslikam ju pa vam stavim da vidite naše remek djelo!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Peterlin, hvala na ovom linku najboljamama. Baš ima zgodnih stvari.
    Bzara, jedva čekam da objaviš sliku kućice. Uživajte i dalje u procesu stvaranja.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene blog ove mame uvijek oduševi:

http://www.filthwizardry.com/

Pregledale sam ga skroz unatrag i svaki put mi je zanimljiv. Stalno nešto radi s kćerima, ali najbolje mi je to što ne radi ona za njih, već rade one same.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I za sve željne ideja za sretno djetinjstvo:
    http://progressiveearlychildhoodeducation.blogspot.com/

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo našla sliku lutke od čarape:http://sh.wikipedia.org/wiki/Krpena_lutka

Za oči se može staviti obične gumbe, a ako se dobro sjećam, u Lumosu, Chemacu i sličnim hobby art dućanima moglo se nabaviti te oči - samoljepive i super za brzu izradu lutaka.
    Mogu plastične oči i da se naprave od potrošenih pakovanja tableta - http://marijador.blogspot.com/2012/0...ticne-oci.html

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

...bilo je vec ovakvih tema i odlicnih linkova forumasica sa idejama,probajte iskopat sa trazilicom....

Roza Groza je pravila mobil sjecam se,evo link sa njenog bloga:http://doliclivadabb.blogspot.com/20...prirodnih.html

i kockice: http://doliclivadabb.blogspot.com/20...veno-selo.html

ja mogu samo gledat i plakat,totalni sam antitalent za rukotvorine,moj domet su fun&fancy boje za staklo s kojim uz sablone crtkam pa ljepim motive po prozorima...a jesam kreativna....

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Palčice, odlična tema!

Svima vam se divim i pratim i dalje !

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

mi imamo 10 mj. i obozava : zvrk - kartinski kruh s obje strane naizmjenicno crna bijela boja (prug, kockice) preljepljenio samolijepljivom prozirnom tapetom i zaljepljene polovive od kinderjajeta s obje strane... puze za njim po cijelom stanu i gleda kako se okrece
    pvc bocice punjene obojanaom vodom, presipnim materijalim (riza, grah, lece...) ili sapunicom,
    "pjescani sat" od dvije boce spojen i punjen brasnom
    vrecice za zaledivanje napunjene sa sjajnim papirima za zamatanje
    kartonski tuljci raznih debljina obljepljeni samoljepljivim tapetama u boji, i par visih, koji su na kutiji za cipele, pa gradi toranj....

ni ja nisam kreativac, a sve ovo je tako jednostavno i brzo gotovo.....

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Traveller, ovo što si nabrojala zvuči super. Jako jednostavno, a bebačima turbo zanimljivo i poticajno.
    Ne znam ubraja li se ovo u igračke:
    http://public.fotki.com/gugac/moje-h...-18-29-19.html
    ali to sam danas napravila. Klinac oduševljen, sutra ide u vrtić s ''raketnim pogonom'', jer se već lagano maškaraju. Ideja s interneta.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super ti je ovo sss!
    Traveller daj uslikaj taj zvrk, nista ne kuzim, osim da je zabavan.
    Ja sam svom napravila od narancastog, crvenog i bijelog hamera gljivu (plosnatu) sa prozorima i vratima pa kad ih otvara tu su mama, tata, on i macak, a dok popodne spava, uglavnom se dogode neke promjene pa je tako prekjucer procvalo cvijece (iskidalas nekog ukrasnog papira), jucer je doseli kartonski bubamarac, a danas leptiric (koji je doduse vec na remontu).

Danas sam se docepala neke velike kartonske kutije pa mu pravim kucicu. Makar su i on i macak bili savrseno zadovoljni s tim da im kutija bude tunel.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

lovely_love, tvoj blog jer jednostavno GENIJALAN!!! toliko prekrasnih ideja, jedva čekam ih isprobati!!
    Posljednje uređivanje od kudri : 04.02.2013. at 12:26

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Traveller prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo 10 mj. i obozava : zvrk - kartinski kruh s obje strane naizmjenicno crna bijela boja (prug, kockice) preljepljenio samolijepljivom prozirnom tapetom i zaljepljene polovive od kinderjajeta s obje strane... puze za njim po cijelom stanu i gleda kako se okrece
    pvc bocice punjene obojanaom vodom, presipnim materijalim (riza, grah, lece...) ili sapunicom,
    "pjescani sat" od dvije boce spojen i punjen brasnom
    vrecice za zaledivanje napunjene sa sjajnim papirima za zamatanje
    kartonski tuljci raznih debljina obljepljeni samoljepljivim tapetama u boji, i par visih, koji su na kutiji za cipele, pa gradi toranj....

ni ja nisam kreativac, a sve ovo je tako jednostavno i brzo gotovo.....
    stavi slikicu kad stigneš?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    stavi slikicu kad stigneš?
    Korisno je nabaviti pištolj za silikon ako misliš raditi te stvari - ostala ljepila nisu pouzdana, a nije baš fora da se igračka raspadne (napravi smeća ko u priči-ne pitaj kako znam).

Mi smo svojevremeno radili te zvečke od plastičnih boca (stavljala unutra grah i rižu da bolje zvuči, čep zalijepila silikonom) i to je bilo super. Isto se može napraviti pješčani sat od dvije male boce.

Limeni bubanj od kutije za kekse - tu se poklopac može zalijepiti, ali i ne mora jer je "pertlan" tj. nema oštre rubove. Ako se lijepi, može se pod poklopac umetnuti "ušice" za remen, pa opremiti bubanj nekim remenom od stare torbe ili ruksaka. Za štapiće otpiliš držala kuhače+zaobliš rubove (tako smo radili i štapiće za solfeggio). Može se uzeti i kineske, ali su tanki za tako malu djecu.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

odlicna tema, odlicne ideje...

dat cu i ja koji prilog u idejama kad se malo saberem i vidim tocno sto ste sve vec prosli...
    inace stalno nesto radim, nedavno sam isheklala amigurumi zeku za sinka od prijateljice, stalno moram malom udovoljavat sa crtanjem raznih znakova,po svacemu(stiroporu, kartonu...) u zadnje vrijeme je fora radioaktivno i narucio je da mu napravim jastuk s tim znakom, uglavnom ispunjavam njegove zelje kako god znam

sss- predivne su ti heklane igracke

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Krasnih uradaka i ideja ima.
    Ja isto nisam nešto prekreativna ali smo dobili naputak u vrtiću da kostim za maškare napravimo doma i da ne smije biti oružja i super heroja (mislim bio je to naputak ne naredba).
    Dijete izjavilo da želi biti bubamara (bubamarac) i mama je morala realizirati ideju. Od pamučnih bakinih bermuda napravila sam crno tijelo, od flisa krila i točkice i na rajf od čupave žice i stiropor kuglica napravila ticala. U konačnici ispalo dobro i danas je odnio kostim u vrtić.
    Sliku imam na mobu probat ću poslije staviti.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ne toliko kreativna i "prirodna" igračka, ali jako jednostavna moju djecicu je znala dugo zaokupljati. 5 litarska boca od destilirane vode u koju su ubacivali plastične bocice od fizioloske (one male), od potrosenih kapi, plastiku iz kinder jaja. Kad bi sve utrpali, malo bi protresli, ispali van i sve iz početka...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Peterlin izdaj već jednom taj priručnik za kreativno roditeljstvo
    ovaj zvrk od Traveller me zaintrigirao

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi isto imamo ideju za 5 l bocu od vode za napraviti bingo
    samo trebamo naci gdje ima za kupiti hrpa ping pong loptica po nekoj niskoj cijeni(mislim da cemo to nac kod kineza)
    ideja nam je samo napisati brojeve markerom i ubaciti ih u bocu

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Traveller daj uslikaj taj zvrk, nista ne kuzim, osim da je zabavan.

hehehhe, da jos kada bi znala

ali probat cu sto detaljnije opisati:
    izrezes krug od debljeg kartona ili uzmi stari cd (jednostavnije ), na njega se sa obje strane zaljepi kolaz ili samoljepljiva tapeta u dvije boje ( mi koristili crno bijelu komb) npr. s jedne strane su dije suprotne cetvrtine crne,a druge dvije bijele, a s sdruge strane se izmjenjuju crno bijele pruge. ako se koristi cd i samoljepljiva tapeta ne treba prelaziti s prozirnom folijom, a ako je katon i kolaz treba ( radi odrzavanja i duzeg trajanja igracke). "zumanjak" od kinder jajeta se prepolovi i sa silikonskom ljepilom se zaljepi svaka polovica na svoju str.
    mama okrece zvrk, a bebic jurca za njim i vristiod srece...uskoro i bebic pokusava pokrenuti zvrk!!! poticajno za pokret i senzomotoriku

a kada ulovim malo vremena potrudit cu se procackati kako i tada staviti fotke

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala na pojašnjenju
    pokušat ću napraviti čini mi se jednostavno
    samo sad starijoj završavam rekvizite za maskenbal pa sam s vremenom na vi...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na pojašnjenju
    pokušat ću napraviti čini mi se jednostavno
    samo sad starijoj završavam rekvizite za maskenbal pa sam s vremenom na vi...
    Evo tu imaš detaljne upute. Najprije sam napisala gig, pa whirligig na tražilicu - nula bodova. Probala na hrvatskom i voila: http://zlatna-djeca.blogspot.com/201...-pvc-boce.html

(mi nismo imali takav zvrk, ali imamo onaj drveni "daj 2-uzmi sve- daj 1..." i to je djeci dugo bila odlična zabava).

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •