Udruga RODA ne podržava autosjedalice-Informacija iz Ri TL
Ne stane sve u naslov, ali ljuta sam!
Išla sam gledati kolica 2u1 danas, jer sam shvatila da košaru nećemo koristiti i uglavnom mi je rečeno da je nepotrebna. Stan nam je majušan, mali, novaca nemamo baš za bacanje i odlučili se za kolica+autosjedalicu, kupit ćemo krevetac, dobit ćemo putni krevetić.
Otišla sam u TL u Korzo, pogledala Graco sjedalice i kolica, svidjela mi se jedna svjetlo-plava trokolica i spremila se izaći...
I onda je teta prodavačica (izuzetno ljubazna, bez zamjerke) izgovorila ovo:
Znate, autosjedalica vam baš i nije nešto. U njoj nemojte, to vam ja preporučam, voziti dijete do tri mjeseca starosti. Nije to dobar položaj. Znate Udruga Roda ne podržava autosjedalice, liječnici se bune i ne vole da djecu iznosite u njima iz rodilišta i mislim da vam treba košara.
Nisam vjerovala što sam čula, učinilo mi se da sam krivo razumjela jer sam bila gladna :mrgreen: i kažem ja: Molim?
A ona će opet: Ako imate internet, provjerite si. Vidjet ćete da na Rodi piše da autosjedalice nisu dobre.
Kažem ja košare ili autosjedalice, jer opet mislim da me pere trudničko ludilo.
Autosjedalice veli ona. Jako su loše. Dijete nepravilno sjedi u njima, doktori ih ne vole i bune se kad ih koristite i iznosite dijete u njima van iz rodilišta.
I odem ja u nepoznato...:cry:
E sad, muči me to što sam ja prvi puta u životu trudna, prvi puta čekam bebu i ne znam kud da se okrenem od svih tih informacija. Žena u dućanu mi je to rekla i vjeruje u to. Ne znam je li cilj izvlačenje novaca, jer tek mi sad ne pada na pamet kupiti i košaru. Istu su mi pokušavali uvaliti i u Beba centru, samo bez ovog popratnog teksta.
Ili je stvar u tome što su ljudi doista needucirani.
Ili doista autosjedalice nisu dobre?
Ono što me zanima je kako pravilno educirati ljude koji rade s pomahnitalim trudnicama koje sigurno neće dozvoliti da se nešto dogodi njihovom djetetu i budući da im je gospođa u dućanu s dječjom opremom rekla da je preporuka iznijeti dijete u košari iz rodilišta i tako ga voziti u automobilu, a autosjedalice samo i isključivo za kratke relacije iza 3 mjeseca starosti, koliko će ih to napraviti?
I misliti da su u pravu?
Isto kao što ja mislim da sam u pravu što namjeravam svog bebača voziti u autosjedalici iako mi je jedini izvor informacija Roda
Lijepo vas molim cure, uvjerite me da je moj izbor pravilan.
:love:[/u][/i]