Citiraj:
u ugovoru između poslodavca i hzz-a mora biti naznačeno plaća li poslodavac stručni..dobro se informirajte, jer kad potpišete nema nazad..oni to nisu obvezni platit..njihova "dobra" volja......
Završila sam staž početkom 10.-og mjeseca u zagrebačkom gradskom vrtiću, primala sam 1600 kn, nisam imala plaćen pokaz, niti sam dobila božićnicu, regres i ostalo, ali vrtić mi je platio stručni. ....
ja sam pitala u svojem računovodstvu zašto nemam pravo na regres, božićnicu i ostalo... Rečeno mi je da ja nisam u radnom odnosu, da sam volonter i da je u gradskom proračunu za mene predviđeno 0 kuna. I da mi nemaju od kuda to isplatiti, jer ja imam ugovor s burzom,a ne sa gradom. Ako je vrtić gradski onda grad plaća radnike,a ja kao radnik za grad sam besplatna radna snaga.... A burza mi daje tolko kolko mi daje i taj iznos treba pokriti sve troškove...
pričala s curom koja je također volontirala i rekla mi je da je ona dobila i božićnicu i uskršnjicu... isto kao i sa godišnjim odmorima... o pojedincu ovisi koja su naša prava, tužno...
ovo su samo neka iskustva kolegica....