Nasljedjivanje nakon smrti roditelja
Molim vas ako tko zna odgovor ili ima savjet da se javi, dosta je hitno jer za dva sata je ostavinska a moj suprug jos nije nacisto sto napraviti.
Umro mu je otac nedavno, on je zivio sa svojom kceri (sestrom od MM) u stanu od 50-ak kvadrata.
Uz to je imao i vikendicu sa nesto zemljista.
E sada, suprug u zadnje vrijeme nije bas bio u najboljim odnosima s ocem, nije bilo nikakve svadje ali recimo da je moj muz nekako bio "crna ovca" u obitelji i tokom godina smo se udaljili tj. on se od nas udaljio.
Suprug ne zeli nista od nasljedstva i najradije bi se svega odrekao u korist sestre jer ipak je ona ta koja je do samog kraja bila uz njega i brinula o kucanstvu.
Sestra ima 42 godine i nije udata i ona i MM su jedini zakonski nasljednici.
Ono sto mene zanima koje su opcije nasljedjivanja?
Prihvatiti, odbiti i koje jos?
Jel se moze prihvatiti pa prepustiti sestri da bude korisnik do kraja zivota? Jel se to moze definirati na ostavinskoj?
Htjela bih zastititi svoju djecu u buducnosti jer oni su nakon mog supruga i sogorice jedini nasljednici jednog dana :unsure:
a ne bi zeljeli da ona pomisli da sada pokusavamo doci do necega a godinama nismo u nekim odnosima jer nas dvoje iskreno ali najiskrenije ne zanima nista od nasljedstva.
Ako odbije nasljedstvo ona to moze prodati jel tako?
Sto uciniti? :unsure: