eto, unatrag 2-3 tjedna cijela glava me svrbi, ali baš ono svrbi. nonstop se češkam, muka mi već. nisam mijenjala ni šampon ni regenerator, uši nemam. i da, uha me također svrbe, unutra ne izvana
Printable View
eto, unatrag 2-3 tjedna cijela glava me svrbi, ali baš ono svrbi. nonstop se češkam, muka mi već. nisam mijenjala ni šampon ni regenerator, uši nemam. i da, uha me također svrbe, unutra ne izvana
Seboreja? http://hr.wikipedia.org/wiki/Seboroi%C4%8Dni_dermatitis
Hoće to i od stresa, hoće to i od prehrane (izbaci slatko i masno, bit će bolje, ali treba strpljenja).
Probaj si po noći namazati uljem (maslinovo ili bademovo), zamotati glavu i ujutro isprati. Pomogne i dječji šampon protiv tjemenice, a agresivne šampone je bolje izbjegavati. Sretno!
stresno mi je u posljednje vrijeme, baš ono sa svih strana mi nekako ne ide pa možda zato. masno mogu bacit, ali slatko?
kod seboreje bi trebali biti i nekakvi vidljivi simptomi? ono crvenilo, ljuskice i to? ja ih nemam
Ja sam jučer imala nešto stresniji dan na poslu, sinoć me cijelo vlasište svrbilo, počelo se ljuskati, već sam zaboravila kako brzo mi bukne (valjda 2-3 godine je bilo relativno mirno). Imala sam doma još nešto lijeka (kojemu je doduše prošao rok, ali nema veze :roll:), danas je već puno bolje.
Martina kojeg lijeka?
Ja imam losion sa kortikosteroidom Belosalic (ide na recept), još od ranog puberteta mi treba povremeno. Srećom pa mi bočica traje i po 2 godine.
Belosalic je zakon !!! Spasava kod svih vrsta svrbeza po vlasistu :D i smiruje crvenilo
Belosalic ništa ne liječi i ne rješava problem, a nosi sa sobom razne nuspojave kod dugotrajne primjene. Pomaže kratkotrajno, ali nije problematičan ako se ne koristi često/dugo.
Da, to dođe kasnije, kad odumre taj gornji sloj kože koji tebe sada svrbi...
Ne znam, na tvom mjestu ja bih se javila dermatologu (na Šalati su odlični) pa da točno znam o čemu se radi. Oni imaju metode kako se ustanovi je li u pitanju alergija, neka druga reakcija ili neka treća bolest. To je neugodno i nipošto nije za zanemariti. Pitaj svog liječnika za uputnicu i sretno!
MM-u pomaže Vichyev Dercos - ima neki calmine sastojak koji valjda umiruje vlasište. I povremeni belosalic losion i šampon oronazol za baš jak svrab.
također već godinama koristim Vichy protiv prhuti za masnu kosu i to je jedini šampon koji mogu koristiti, ali unatoč tome imam faze kada mi je stanje lošije i vlasište me svrbi za izluditi...
Ne znam na kakav bih pregled otišla i gdje da se naručim?
Ima u ljekarni Ducray Sensinol šampon, novi je kod nas. Služi baš za takve slučajeve, kad vlasište svrbi, a bez nekih objektivnih simptoma (prhut, crvenilo...).