:-o Drage moje, nadam se da ovakva tema ne postoji,pa otvaram.. U 37 tt sam i hvata me panika, pa me zanima jel ima još tko?????
Printable View
:-o Drage moje, nadam se da ovakva tema ne postoji,pa otvaram.. U 37 tt sam i hvata me panika, pa me zanima jel ima još tko?????
Definiraj što je to za tebe "Panika pred porod...."
Prije 4 dana bila sam na kontroli, i dr mi je rekao da je beba teška 4 kg, da dođem u ponedjeljak da me porodi. Kaže da bi tada trebao imati 4.500 da nećemo čekati termin koji je 23.6.. Pa me hvata panika jer sam prvorotka
Ne znam kaj bi ti savjetovala, meni je 35tt i dr.kaže da je beba isto velika i da bi me porodila prije termina. Imaš temu inducirani porod pa probaj malo pročitat kaj druge pišu o svojim iskustvima.
....ja sam imala prirordni porod s curicom od 3.650 i 51 cm. Tak da nema iskustva s induciranim porodom, ali kako god bilo probaj ne paničariti i opusti se bitno da je s bebačem sve ok i veseli se što će uskoro biti s tobom, u tvojim rukama. :) zato nemoj paničariti, pokušaj se opustiti i hrabro! Držim palčeve!
Draga andrea86, reći ću ti kao da sam ti mama, ako ti je takav pristup liječnika donio paniku, potraži drugo mišljenje. U vrijeme mojeg rađanja, nije bilo baš uobičajeno forsirati porod prije termina zato što je dijete veliko. Moja prijateljica je rodila prirodno svoju kćer tešku preko 5 kg.
Sretno.
I ja bi na tvom mjestu otišla po drugo mišljenje, uzv procjena nerijetko griješi a bilo je slučajeva da i po kilogram manje/više procjene. Meni su promašili za 700 grama tako da.... Osobno sam protiv indukcije osim ako se mora.
slažem se s gore navedenim..uzv procjene su relativne i svakako bi potražila još jedno mišljenje i nebi žurila s porodom. Meni su dva dana pred porod rekli da će beba biti jako mala, procjena je bila 2200 kg, digli paniku jer sam jako malo kg dobila, ja se uplašila..na kraju je beba bila 3650
ako želiš drugo mišljenje, obavezno odi u drugi grad / bolnicu i pravi se blesava traži uzv i procjenu, bez da spomeneš prvobitnu procjenu. možeš i kod pouzdanog privatnika.
onda kad ti kažu mišljenje koje nije "obojano" prvim mišljenjem / nalazom, procjeni što je tu istina i kako dalje.
meni su rekli da je beba 4.500g ali nisu spominjali induciranje, štoviše pustili su me da prirodno krene i to sa 42+1
na kraju mali ispao 3950 i 54cm
porod je bio težak ali ne zbog toga što je on bio velik nego što se ja nisam otvarala...
i uspjela sam i sve je na kraju bilo dobro...
nemoj se dat muljat, odi po drugo mišljenje i gotovo...
I ja savjetujem ili drugo misljenje, ili nista. Ono, rodit ces kad tad, a najvjerojatnije nece biti nikakvih problema. Moje navodno ogromno dijete (ali ipak bez prijetnji indukcijom zbog velicine) rodilo se 15 dana nakon termina, bio je 3980g i 57cm dug. Gotovo da nisam ni osjetila da je izasao.