Sklon potuci se, a krece u vrtic.....
Najstariji deckic na jesen krece u vrtic. Dakle, sa 3 god i 10mj.
Jako me muci sto je on sklon potuci se sa drugom djecom kada ga obuzmu frustracije. Jako smo puno razgovarali s njim o tome, odlazili iz parka ili s rodjendana momentalno nakon sto udari neko dijete i poboljsanje je primjetno, ali jos uvijek mu se dogodi da nekoga udari.
Nedavno smo bili na rodjendanu gdje su bila i starija djeca od njega, vrticarci, i dok je udario jednog deckica svi su se urotili protiv njega. Zadirkivali su ga, nisu se htjeli igrati s njim.......odmah je postao etiketiran kao " onaj koji se tuce". nisam htjela ovaj put otici s rodjendana jer me zanimalo sto ce biti idalje. I iako se nakon mog razgovora s njim htio lijepo igrati vise nije mogao uci u grupu, jednostavno ga nisu prihvacali.
Tako me strah sto ce biti kada on krene u vrtic. Ne zelim da mu se dogodi da ga ostala djeca odbace, da se nema s kim igrati, da ga odmah etiketiraju kao nasilnika.
I ustvari me je najvise strah da kada on shvati da se nitko ne zeli igrati s njim ako se tuce i pozeli se pristojno igrati nece imati s kim, kao na ovom rodjendanu.
Ima li tko slicnih problema / iskustava s vrticem i kako ste to rijesili?