Molim savjet- gdje ići najbolje vaditi krv bebi privatno? Navodno u Breyeru (koji nam je najbliže) ne vade maloj djeci iz vene? Kakva su iskustva sa drugim laboratorijima? Da li u Poliklinici Helena vade krv iz vene?
Printable View
Molim savjet- gdje ići najbolje vaditi krv bebi privatno? Navodno u Breyeru (koji nam je najbliže) ne vade maloj djeci iz vene? Kakva su iskustva sa drugim laboratorijima? Da li u Poliklinici Helena vade krv iz vene?
Mi vadimo u Heleni. Vadili iz prsta i pete, nije bilo potrebe za venom. Ali mislim da rade.
Brayer vadi iz prsta, ali večinu pretraga rade s krvi iz prsta. Ovisi što trebate.
Mislim da AnalizaLab vadi i iz vene.
Brayer ne vadi maloj djeci iz vene, koliko se sjecam do 6 godine.
Mi smo vadili u Dom zdravlja. Kad smo trebali vaditi jetrene probe, u Heleni su nam rekli da ce mu vaditi iz prsta. I jesu, malo je duze trajalo jer ipak trebaju dvije one bocice.
brayer definitivno ne vadi iz vene maloj djeci, vadi helena.
vidis to je meni cudno.
jako se dobro sjecam kako su starijoj s 5 na hitnoj na moru vadili iz prsta na onu "slamku", kolicinski su dobili dosta.
no vrijednosti iz prsta i vene nisu iste.
kad je pedica trazila zeljezo, rekli su nam svugdje da zeljezo ide samo iz vene, a hemoglobin iz prsta. gdje god da sam pitala i nitko nije htio vaditi zeljezo iz prsta.
na kraju sam se odlucila za hemoglobin. iz prsta. u heleni, ipak.
To je točno leonisa, zato sam i rekla da ovisi koja pretraga treba. Neke kod kojih je samo problem u količini krvi, žele u Brayeru izvaditi iz prsta.
Moja su iskustva super s privatnim labovima, ne znam te detalje - puno je brže i lakše, ne mora dijete načekavati, ionako bolesno, u masi ljudi. Najjednostavnije ti je okrenuti par telefona, u svakom labu ti se brzo javljaju jer se bore za korisnike, bit će ti brže od čekanja forumskih odgovora. Sretno!
I moje iskustvo s privatnim lab je super (Brayer i AnalizaLab). Na žalost puno mi je jednostavnije putovati u Zbg. u privatni lab i izgubiti 2,5 do 3 sata vremena, nego ići u naš lokalni besplatno.
Djetetu uvijek vadim u privatnom, jer je pristup nevjerojatno drugačiji, a on se jako boji.
Isto tako sve riješim prvo telefonom.
Ja opet, svojima nisam nikada vadila krv privatno.
Doduše, hvala bogu nismo imali nikave teže boljke osim uobičajenih infekcija.
Lani mi je pedijatrica prvi puta spomenula da možemo ići privatno ako hoćemo u neki lab koji je negdje blizu.
Ja nisam otišla jer smo u labu u domu zdravlja vadili krv x puta, lab je u istoj zgradi kao i pedijatrica, gužva je samo do 9, a iza nema
nikoga, tete su ok sa djecom. Činilo mi se da to nije (a ni za dijete) razlika koju bi trebalo platiti.
E a kod nas lab radi 2 puta tjedno od 7 do 9, ako se ne nacrtaš u 7 ne možeš doči na red. Čekaone nema, nego bi s djetetom trebala čekati u minijaturnom hodniku bez prozora, gdje je natiskano 30 ljudi.
Ako slučajno dođeš u 8, da ne čekaš s djetetom u gužvi, ne prime te.
A privatno dođemo, sjednemo kao ljudi u udoban stolac, odmah smo na redu, sestra cijelo vrijeme razgovara s djetetom, čeka da se oslobodi straha i da je spreman na vađenje.
Izvadi mu bezbolno iz prsta, dijete dobije nagradu (epruvetice, rukavice i slatkiše) i ide veselo doma.
I naravno vrlo važno - nalaz mi je isti dan doma na mailu.
sad ak je kod vas anemona samo 30 ljudi na vađenju, nije to nikakva brojka, kod nas je najmanje 3-6 puta više.
ni ja ne idem nikad privatno s detetom vaditi krv, ali volim ak veli doktorica da je frka da mi napiše hitno pa to odma mogu napraviti i ne čekam drugo jutro.
U večini moji klinci sami nažicaju epruvete ili slično ( slatkiše ne) i unapred obečaju da budu bili dobri.
jelena.O - meni je problem kao što sam i rekla jer radi samo 2 puta tjedno i moraš doči prije 7 u prostor 3 metra x 1,5 metara, bez prozora, bez zraka, gdje 30 bolesnih ljudi čeka red.
I kod nas u našem labu nema hitno i nema bilo kad, nego onda moramo voziti u drugi, pa mi je ljepše, lakše, komotnije platiti.
Hvala Bogu ne trebam često za dijete, ali za sebe trebam.
Sve to jako ovisi o roditeljevoj logistici (koliko može s posla izostajati jer svaki interfejsing s državnim zdravstvom i to pogotovo s pedijatrijom di u ZG-u kubure s pedijatrima i sve su ambulante prepunjene (ići vadit krv, ići po nalaz, ići kod dr itd.) je min 2-3 h čekanja pa sam ja za te neke banalne stvari izbjegavala vucarat dijete, za superspecijaliste normalno da da, ali ove neke banalosti mi je bilo lakše privat odrađivati) i o tome koliko dijete pobolijeva.
meni je problem da dijete koje mozda u tom trenu nije bolesno, u smislu viroza, ide u viroznu cekaonicu labosa. to mi je najgore.
kad sam isla u helenu, dobila sam tocan termin i bila je sama.
Ma meni je puno jednostavnije otiči poslije podne u privatni lab.
ajoj, vidiš koja razlika.
kod nas lab. radi do 19h što znaći da ako dođeš s djetetom čak i poslije posla/vrtica
i dr. te pošalje vadit krv: ti odeš u lab., 1. si na redu jer u to vrijeme nema nikoga, izvadiš, pričekaš
rezultate 15 min i opet se s njima vratiš kod dr. i sve to obaviš u popodnevno radno vrijeme, bez da si platio išta.
U jutro je gužva, ali samo do 9, a ako dođeš u 9.15. opet si 1. ili 2. na redu i tako je ostatak dana sve do 19 h.
Baš mi je žao :-( što nije svima tako komotno kao nama u našem domu zdravlja.
znam.
al mi je dr. rekla da napravim odmah zeljezo, da ne bi morala nakon sto napravim hemoglobin, ako on ne bude dobar (radi se o standardnom vadjenju dojene djece sa 6mj). kad sam dosla s hemoglobinom, bila je zadovoljna.