Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Vadjenje krvi privatno

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno Vadjenje krvi privatno

Molim savjet- gdje ići najbolje vaditi krv bebi privatno? Navodno u Breyeru (koji nam je najbliže) ne vade maloj djeci iz vene? Kakva su iskustva sa drugim laboratorijima? Da li u Poliklinici Helena vade krv iz vene?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi vadimo u Heleni. Vadili iz prsta i pete, nije bilo potrebe za venom. Ali mislim da rade.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Brayer vadi iz prsta, ali večinu pretraga rade s krvi iz prsta. Ovisi što trebate.
    Mislim da AnalizaLab vadi i iz vene.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Brayer ne vadi maloj djeci iz vene, koliko se sjecam do 6 godine.

Mi smo vadili u Dom zdravlja. Kad smo trebali vaditi jetrene probe, u Heleni su nam rekli da ce mu vaditi iz prsta. I jesu, malo je duze trajalo jer ipak trebaju dvije one bocice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

brayer definitivno ne vadi iz vene maloj djeci, vadi helena.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    brayer definitivno ne vadi iz vene maloj djeci, vadi helena.
    Kao što sam i napisala, ne vadi, ali ovisi o kojoj se pretrazi radi. Mojem djetetu su vadili krv iz prsta za nešto za što je trebalo iz vene (zbog količine). Malo duže traje, ali ok.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vidis to je meni cudno.
    jako se dobro sjecam kako su starijoj s 5 na hitnoj na moru vadili iz prsta na onu "slamku", kolicinski su dobili dosta.
    no vrijednosti iz prsta i vene nisu iste.
    kad je pedica trazila zeljezo, rekli su nam svugdje da zeljezo ide samo iz vene, a hemoglobin iz prsta. gdje god da sam pitala i nitko nije htio vaditi zeljezo iz prsta.
    na kraju sam se odlucila za hemoglobin. iz prsta. u heleni, ipak.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 03.12.2013. at 10:28

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To je točno leonisa, zato sam i rekla da ovisi koja pretraga treba. Neke kod kojih je samo problem u količini krvi, žele u Brayeru izvaditi iz prsta.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj DijanaZ prvotno napisa Vidi poruku
    Molim savjet- gdje ići najbolje vaditi krv bebi privatno? Navodno u Breyeru (koji nam je najbliže) ne vade maloj djeci iz vene? Kakva su iskustva sa drugim laboratorijima? Da li u Poliklinici Helena vade krv iz vene?
    Jel vam to vaša pedijatrica preporučila da idete privatno ili ima neki drugi razlog?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja su iskustva super s privatnim labovima, ne znam te detalje - puno je brže i lakše, ne mora dijete načekavati, ionako bolesno, u masi ljudi. Najjednostavnije ti je okrenuti par telefona, u svakom labu ti se brzo javljaju jer se bore za korisnike, bit će ti brže od čekanja forumskih odgovora. Sretno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moje iskustvo s privatnim lab je super (Brayer i AnalizaLab). Na žalost puno mi je jednostavnije putovati u Zbg. u privatni lab i izgubiti 2,5 do 3 sata vremena, nego ići u naš lokalni besplatno.
    Djetetu uvijek vadim u privatnom, jer je pristup nevjerojatno drugačiji, a on se jako boji.

Isto tako sve riješim prvo telefonom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja opet, svojima nisam nikada vadila krv privatno.
    Doduše, hvala bogu nismo imali nikave teže boljke osim uobičajenih infekcija.

Lani mi je pedijatrica prvi puta spomenula da možemo ići privatno ako hoćemo u neki lab koji je negdje blizu.
    Ja nisam otišla jer smo u labu u domu zdravlja vadili krv x puta, lab je u istoj zgradi kao i pedijatrica, gužva je samo do 9, a iza nema
    nikoga, tete su ok sa djecom. Činilo mi se da to nije (a ni za dijete) razlika koju bi trebalo platiti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E a kod nas lab radi 2 puta tjedno od 7 do 9, ako se ne nacrtaš u 7 ne možeš doči na red. Čekaone nema, nego bi s djetetom trebala čekati u minijaturnom hodniku bez prozora, gdje je natiskano 30 ljudi.
    Ako slučajno dođeš u 8, da ne čekaš s djetetom u gužvi, ne prime te.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A privatno dođemo, sjednemo kao ljudi u udoban stolac, odmah smo na redu, sestra cijelo vrijeme razgovara s djetetom, čeka da se oslobodi straha i da je spreman na vađenje.
    Izvadi mu bezbolno iz prsta, dijete dobije nagradu (epruvetice, rukavice i slatkiše) i ide veselo doma.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 03.12.2013. at 12:49

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I naravno vrlo važno - nalaz mi je isti dan doma na mailu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ak je kod vas anemona samo 30 ljudi na vađenju, nije to nikakva brojka, kod nas je najmanje 3-6 puta više.
    ni ja ne idem nikad privatno s detetom vaditi krv, ali volim ak veli doktorica da je frka da mi napiše hitno pa to odma mogu napraviti i ne čekam drugo jutro.

U večini moji klinci sami nažicaju epruvete ili slično ( slatkiše ne) i unapred obečaju da budu bili dobri.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jelena.O - meni je problem kao što sam i rekla jer radi samo 2 puta tjedno i moraš doči prije 7 u prostor 3 metra x 1,5 metara, bez prozora, bez zraka, gdje 30 bolesnih ljudi čeka red.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I kod nas u našem labu nema hitno i nema bilo kad, nego onda moramo voziti u drugi, pa mi je ljepše, lakše, komotnije platiti.
    Hvala Bogu ne trebam često za dijete, ali za sebe trebam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve to jako ovisi o roditeljevoj logistici (koliko može s posla izostajati jer svaki interfejsing s državnim zdravstvom i to pogotovo s pedijatrijom di u ZG-u kubure s pedijatrima i sve su ambulante prepunjene (ići vadit krv, ići po nalaz, ići kod dr itd.) je min 2-3 h čekanja pa sam ja za te neke banalne stvari izbjegavala vucarat dijete, za superspecijaliste normalno da da, ali ove neke banalosti mi je bilo lakše privat odrađivati) i o tome koliko dijete pobolijeva.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas u našem labu nema hitno i nema bilo kad, nego onda moramo voziti u drugi, pa mi je ljepše, lakše, komotnije platiti.
    Hvala Bogu ne trebam često za dijete, ali za sebe trebam.
    Moja svekrva isto tako naruči da joj dođu doma. Za nju ide i na uputnicu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je problem da dijete koje mozda u tom trenu nije bolesno, u smislu viroza, ide u viroznu cekaonicu labosa. to mi je najgore.
    kad sam isla u helenu, dobila sam tocan termin i bila je sama.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 03.12.2013. at 15:10

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma meni je puno jednostavnije otiči poslije podne u privatni lab.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    E a kod nas lab radi 2 puta tjedno od 7 do 9, ako se ne nacrtaš u 7 ne možeš doči na red. Čekaone nema, nego bi s djetetom trebala čekati u minijaturnom hodniku bez prozora, gdje je natiskano 30 ljudi.
    Ako slučajno dođeš u 8, da ne čekaš s djetetom u gužvi, ne prime te.
    ajoj, vidiš koja razlika.
    kod nas lab. radi do 19h što znaći da ako dođeš s djetetom čak i poslije posla/vrtica
    i dr. te pošalje vadit krv: ti odeš u lab., 1. si na redu jer u to vrijeme nema nikoga, izvadiš, pričekaš
    rezultate 15 min i opet se s njima vratiš kod dr. i sve to obaviš u popodnevno radno vrijeme, bez da si platio išta.

U jutro je gužva, ali samo do 9, a ako dođeš u 9.15. opet si 1. ili 2. na redu i tako je ostatak dana sve do 19 h.

Baš mi je žao što nije svima tako komotno kao nama u našem domu zdravlja.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    vidis to je meni cudno.
    jako se dobro sjecam kako su starijoj s 5 na hitnoj na moru vadili iz prsta na onu "slamku", kolicinski su dobili dosta.
    no vrijednosti iz prsta i vene nisu iste.
    kad je pedica trazila zeljezo, rekli su nam svugdje da zeljezo ide samo iz vene, a hemoglobin iz prsta. gdje god da sam pitala i nitko nije htio vaditi zeljezo iz prsta.
    na kraju sam se odlucila za hemoglobin. iz prsta. u heleni, ipak.
    zeljezo i hemoglobin nisu zamjenski testovi i ne bi se trebalo raditi hb ako lijecniku treba zeljezo

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znam.
    al mi je dr. rekla da napravim odmah zeljezo, da ne bi morala nakon sto napravim hemoglobin, ako on ne bude dobar (radi se o standardnom vadjenju dojene djece sa 6mj). kad sam dosla s hemoglobinom, bila je zadovoljna.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    ajoj, vidiš koja razlika.
    kod nas lab. radi do 19h što znaći da ako dođeš s djetetom čak i poslije posla/vrtica
    i dr. te pošalje vadit krv: ti odeš u lab., 1. si na redu jer u to vrijeme nema nikoga, izvadiš, pričekaš
    rezultate 15 min i opet se s njima vratiš kod dr. i sve to obaviš u popodnevno radno vrijeme, bez da si platio išta.

U jutro je gužva, ali samo do 9, a ako dođeš u 9.15. opet si 1. ili 2. na redu i tako je ostatak dana sve do 19 h.

Baš mi je žao što nije svima tako komotno kao nama u našem domu zdravlja.
    ovisi sta.
    neke pretrage mozes samo ujutro, neke samo na taste itd.
    da ako joj treba kks da vidi treba li antibiotik ili ako je nesto hitno, no sve ostalo u uredovno vrijeme. bin there, done that.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •