-
Alergološki testovi
Grga ima atopijski dermatitis. Dermatologica nam je dala uputnicu za alergotestove i pregled kod alergologa.
Imate li iskustva s tim testiranjem? Koliko je to iscrpljujuće za tako male bebe i isplati li se uopće s obzirom na rezultate? Gdje ih je najbolje obaviti?
-
Koliko sam ja čula, do navršene godine dana se ne može pouzdano vidjeti. Možda do tada da pratiš što ti dijete jede ili što ti jedeš (ako ga dojiš).
-
Mi smo s Ivanom bili prije tri tjedna.
Testirali su ga na sve, ali jedva da su na tako malim rukicama imali mjesta za sve alergene, a tvoje dijete je još i mlađe.
Morala sam ga čvrsto držati, plakao je i pokušao izmigoljiti i ja i on smo bili okupani u znoju a i u suzama.
na svaku kapljicu alergena (preko 20) pikne kožu sa žiletićem, pa nije baš lijepa slika.
Radili su mu i i krvne pretrage...to se čeka 2 tjedna.
Sve to smo obavili na Srebrenjaku, sestre i doktori za 5
Ako nije baš neka hića, možda je bolje da pričekate koji mjesec.
I Ivan ima mali dio kože zahvaćen at. dermatitisom, a pretrage su pokazale da nije uopće alergičan. Barem ne na ono na što je testiran!
-
Ja pazim što jedem, ali stvarno je teško. Ponekad mu izbije, a da nemam pojma od čega jer nisam jela ništa od zabranjenih namirnica. Teško je uvijek uzeti u obzir i prehranu i vjetar, sunce (iako ga stalno mackam), prašinu, zmazanoće i tko zna što sve ne....
Čini mi se da mu je sad bolje kako je došlo lijepo vrijeme. A na sreću njega to ne svrbi i ima samo po ličeku.
Hvala vam na odgovorima, mislim da ćemo to za sad odgoditi. Prvo ću još otići kod homeopata, možda pomogne.
-
To je prerano.Mi smo išli nakon druge godine i ništa nisu našli.Kasnije mi je jedna pedijatrica rekla da je te testove bezveze raditi prije treće godine,jer često se pokažu lažni rezultati. :*
-
Ja sam vodila svojeg sina( tada je imao 4 mjeseca) na nuklearno testiranje krvi na alergene i to je najtocnije testiranje koje postoji.Traje oko mjesec dana ali dobijes sve u detalje.
-
Pupa, možeš li mi malo detaljnije reći o tom testiranju. Nikad nisam čula za to. Kako se provodi? Gdje se provodi? Plaća li se?
-
Pa ja sam ga radila u Splitu, treba ti ljecnica dati uputnicu i onda ti se izvadi djetetu krv koja se nosi na nuklearnu medicinu i nalaz bude gotov za mjesec dana.Koliko je meni poznato ne placa se nista.
Mom Luki je bilo 4 mjeseca kad smo to radili, radi atopijskog dermatitisa i bronhitisa, tada nam je njegova pedijatrica predlozila tu pretragu zato sto kod djece mladje od 6 mj. se nemoze raditi prick test.
On je bio testiran na jaja i mlijeko.Svi su mislili da je alergican na mlijeko a nalaz je dosao negativan na to a pozitivan( i to vrlo jako) na jaja.