-
Plivanje
Pozdrav! Pokusala sam naci ovu temu na forumu, ali nisam uspjela.
Dakle...zanima me ima li netko iskustva u rekreativnom plivanju? Koliko cesto tjedno je najbolje plivati?
Krenula sam svaki drugi dan na bazene, jer mi ovaj oblik vjezbanja odgovara. Imam problema sa koljenima, venama i...kilama :)
Moze li se popraviti "stanje" redovitim plivanjem?
Hvala :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Plivanje je super za koljena jer ih ne opterećuje, a i za vene. Što se kila tiče, bez discipline u kuhinji samo plivanje neće puno pomoći, ali svakako je dobro pokrenuti se.
Ja sam prije godinu i pol isto krenula na rekreativno plivanje, ali s ciljem da naučim kraul i delfin, tako da sam se odlučila za jedan triatlonski klub koji radi s rekreativcima. I bilo mi je super, osim pravilne tehnike plivanja (koju, dakako, i nisam najbolje svladala jer teško je nakon što cijeli život imaš neku traljavu tehniku u ovim godinama to ispravljati, no nadam se da ću ovo ljeto raditi na tome), imala sam ciljane treninge: zagrijavanje, određen broj dužina prsnoga, leđnog, kraula, razne vježbice plivanja na boku, samo upotrebom ruku, samo nogama itd... da bi se popravila tehnika. I zabavnije je nego na 25 metara plivati samo prsno po sat vremena.
Uglavnom, stanje se može popraviti, jedino za kile uzmi u obzir ukupnu kalorijsku vrijednost koju u danu staviš u sebe :) Pogotovo što nakon plivanja možeš osjećati užasnu glad (barem ja, vola bih pojela poslije treninga).