Dojenje i odvikavanje od bočice
Pozdrav,
5.3. rodila sam curicu u 34 tjednu trudnoće. S obzirom da je rođena prerano bila je na prematurnom odjelu, odvojena od mene i u početku su je hranili adaptiranim mlijekom dok nije krenulo moje, pa sam izdajala i davala svoje na bočicu. U par navrata sam je pokušala i dojiti, ali s obzirom da je bila slabašna, pa je još dobila i žuticu nakon svakog pokušaja bi se toliko umorila da ne bi onda jela ni na bocicu nego su joj morali davati hranu na sondu, pa su mi predložili da je ne forsiram dok malo ne ojača. Kad smo dosle doma nastavila sam s izdajanjem, ali kako je počela dobro dobivati na težini i jesti sve više, pa je izdajanje počelo biti prava muka odlučila sam skroz preći na dojenje (do sada sam je svako toliko stavljala na cicu da se pomalo uči, nekoliko puta je nešto i pojela, ali ne dovoljno da se zasiti). Uglavnom, od jučer ujutro sam krenula u borbu zvanu dojenje.
Raspored od jučer do sada izgleda ovako:
22.3.
9:00 sati - budim je - presvlačenje (piškila) - dojenje, desna dojka - zaspala
13:00 sati - budim je - presvlačenje (piškila i kakala) - dojenje, lijeva dojka - zaspala
17:00 sati - budim je - presvlačenje (piškila) - dojenje, desna dojka - zaspala
19:30 sati - sama se probudila - presvlačenje (piškila) - dojenje: pojela lijevu, pa desnu cicu, više nije htjela ni jednu iako sam je forsirala jedno 2 sata, a još je bila gladna, pa sam ipak odustala i dala na bočicu 60ml - zaspala
23.3.
1:30 budim je - presvlačenje (piškila i kakala) - dohrana, adaptirano mlijeko 100ml - zaspala
5:00 budim je - presvlačenje (piškila) - bočica 50ml (moje milijeko) - zaspala
odlučila sam je ipak vratit na 3 sata razmaka kod hranjenja
8:00 budim je - presvlačenje (piškila i kakala) - dojenje, desna dojka - zaspala
11:00 budim je - presvlačenje (piškila) - dojenje, desna i lijeva dojka - zaspala
14:00 budim je - presvlačenje (piškila) - dojenje, desna i lijeva dojka, neće više ni jednu, ali traži jos, pa sam dala bočicu, 30ml - zaspala
17:00 budim je - presvlačenje (piškila) - dojenje, lijeva dojka, više ne želi, a traži još, pojela na bočicu 140ml - zaspala (jedva, dosta bila nemirna, trajalo sve skupa do 19 sati, ap će sljedeće buđenje biti u 21:00 umjesto u 20:00)
Ponekad moram dati adaptirano mlijeko jer ne uspjevam izdojiti koliko ona može pojesti. Stvarno bi je htjela naučiti samo dojiti, ali naučila se na bočicu i nisam sigurna kako da to postignem odnosno da se uspije sama nahraniti do kraja bez da dodajem bočicu. Znam da sam tek u početku i da to ne ide tako brzo, ali me zanima da li da nastavim ovako ili mi možete dati neki bolji prijedlog, savjet ako griješim.
Unaprijed hvala!