-
Upomoć!
Pravim đem od jagoda
našla sam recept po kojem se oko 1 kg jagoda kuha sa 700 gr šećera oko sat vremena
e sad, kad je bilo pri kraju ja sam to isključila i otišla za poslom
kad se ohladilo dobila sam jednu gumenu smjesu od jagoda u obliku kalupa za lonac8-)
sad sam opet stavila lagano zagrijati i to se otapa
što da učinim da to ne bude gumeno?
ima li pomoći?
jer kad ispem u teglice i to se ohladi opet će pogumeniti...:-(
-
a da narežeš pa poslužiš ko gumene bombone
-
ahahhaha, pa drugačije se ni neće moći pojesti
-
Definitivno predugo kuhano, ja sam svoj kuhala niti pola sata, a što napravit stvarno nemam ideju, bojim se da ne bi bilo dobro dodat vodu, možda još jagoda pa još samo kratko prokuhat.
-
Praksa me naučila da ne kuham koliko piše, nego da isprobavam :) Svakih par minuta ( nakon što se počne zgušnjavati), kapnem kapljicu vrelog pekmeza na hladan porculanski tanjurić i po brzini zgušnjavanja i konzistenciji, odredim da li mi je pekmez dovoljno kuhan ili ne.
Da li si redovno skidala pjenu sa vrha? Uglavnom, da sam na tvom mjestu, ne bih više kuhala, ni dodavala jagode. Možda da otpišeš gubitak :) Nećeš biti ni prva, ni zadnja, koja je to doživjela. Ako možeš, pojedi tako gumasto, i kuhaj novo. I manje šećera. Dovoljno je pola kile šećera na kilo jagoda.
-
Bet otišlo je u otpis
nemam živaca kemijati kad ne valja i gotovo
ma prekuhao se, eto to je...
-
ponekad se nije dobro držati slijepo recepta, a ponekad druge opcije ne postoje, netreba odstupiti ni pedlja.... ja dodam šećer po ukusu, ali, ipak ga malo pojačam, obzirom da ne dodajem konzervanse... da dodajem, zacijelo bih stavila manje šećera, jer mi u tom slučaju nebi bio neophodan kao čuvar pekmeza. U svakom slučaju, više sreće drugi puta. :-D