Je li to uopće moguće u postojećem bankarskom sustavu?
Kredit je osiguran hipotekom na nekretninu i policom životnog osiguranja.
Dok ne dođem do osobne bankarice dobro bi mi došla svaka informacija.
P.s. Moderatori, selite ako sam fulala pdf.
Printable View
Je li to uopće moguće u postojećem bankarskom sustavu?
Kredit je osiguran hipotekom na nekretninu i policom životnog osiguranja.
Dok ne dođem do osobne bankarice dobro bi mi došla svaka informacija.
P.s. Moderatori, selite ako sam fulala pdf.
Mislim da ponajviše ovisi o kojoj se banci radi- vjerujem da je svugdje moguće samo je negdje to vjerojatno lakše a negdje gotovo nemoguce. Povlači puno stvari za sobom- prijenos instrumenata osiguranja na novog korisnika kredita, prijenos vlasništva nekretnine, možebitno nova procjena nekretnine itd itd. Jako komplicirano.
Pa moguce je
Al to ti je kao da se odobrava novi kredit toj osobi - mora biti kreditno sposobna
puno je lakše ako se mijenja eventualno sudužnik po kreditu. Kad se radi o korisniku kredita to dođe jednako dizanju novom kreditu. Osobi koja bi preuzela kredit mora se utvrditi kreditna sposobnost, i sve ostalo. Kao što Gabi kaže jako komplicirano i teško da će banka pristat na to.
U takvim slučajevima radi se u biti refinanciranje postojećeg kredita.
A što je sa stanom koji je predmet tog kredita, jel se on prodaje?
Banka ce pristati ako je novi duznik kreditno sposoban i ako sredstva osiguranja ostaju ista, tj. ne smanjuju se
Kako ce se to tehnicki zvati totalno je nebitno, ali se banka ni u kojem slucaju nece dovesti u nepovoljniji polozaj
Tehnikalije oko instrumenata osiguranje se rijese, moze biti ponesto kompicirano, ali nista novo u bankarstvu
Da, stan se prodaje, a budući vlasnik je zainteresiran baš za ovaj kredit jer nema valutne klauzule. A kako čujem, banke više ne daju stambene kredite u kunama.
ne znam točne koliko i pod kojim uvjetima al HPB reklamira nekakve stambene bez valutne klauzule
U pravilu ako banka nema takvu vrstu kredita u ponudi teško da će kupac moći dobiti taj isti kredit.
Najjednostavnije je ti izvadiš Pismo namjere i stanje duga i predaš kupcu koji diže kredit u onoj banci u kojoj on želi. Tvoj se kredit zatvara, tvoji instrumenti tebi vraćaju (ako si platila osiguranje nekretnine a nije prošla cijela godina vraća ti se dio svote ako raskidaš policu a treba ju raskinuti jer će novi kupac ugovoriti policu na svoje ime), tvoja polica života tebi ostaje to ionako ne možeš prebacivati na drugu osobu.