-
logoped - psiholog
Trebam savjet: kćer je 2. razred i primjetili smo da miješa slova d i b; m i n; ponekad a i o - u čitanju i pisanju. Istovremeno poprilično je nemirna i koncentracija je kratkotrajna. Htjela bi je odvesti logopedu na testiranje (problem se javio sada - u 1. razredu ga nije bilo) ali i psihologu zbog tog nemira (k'o leptirić je samo plahutari okolo). Imate li kakvu preporuku kamo je odvesti? Idealno bi bilo da na istom mjestu možemo obaviti i jedno i drugo. Neka privatna ordinacija? Mi puno radimo sa njom doma- čitanje na glas i vježba pisanje ali ipak bi htjela savjet stručnjaka...
-
ne znam jeste li iz Zagreba, probajte Korneo kabinet za razvojnu podršku.... jako su dobri ali su privatnici i svaka terapija je 200 kn. prvi dolazak i procjena djeteta je čini mi se 350....
-
-
Mi idemo privatno na logopedske terapije u logopedski kabinet Verbum Sanum, trenutno je u završnoj fazi s vježbama zbog poboljšanja izgovora (c, z, s).
Zadovoljni smo s njima, jer je mlađa dosta napredovala u izgovoru i razumijevanju. P
ored navedenog, imala je problema s mucanjem i izgovaranjem slova "r" koje je riješila.
Vidim da rade i sa školarcima, tako da ih preporučam za stručno mišljenje kod problema čitanja i pisanja.
Inače, dosta detaljno mišljenje smo dobili u Suvagu. Međutim, morali smo pričekati na logopedsku terapiju više od godinu dana (zato i jesmo krenuli privatno).
Ovaj tjedan kreće i u Suvag na terapije, baš me zanima što će reći.
Napominjem - oni su logopedski kabinet i nemaju psihologa. Ali će te znati uputiti gdje i kome se obratiti za psihološku pomoć (ako je potrebna).
-
Suvag: http://www.suvag.hr/kontakt/
Na uputnicu za nula kuna. Pitaj pedijatra ili obiteljskog liječnika ili nazovi direktno broj s linka. Ako ne možeš dobiti, prošeći se na noge.
Osim toga, oni će ti kasnije po potrebi omogućiti terapiju. Kod njih će napraviti kompletnu obradu: psiholog, logoped, po potrebi fizijatar i neurolog (ali to ti vjerojatno ne treba).
Sad bi mogla i relativno brzo doći na red, jer su gužve oko upisa prošle. Sretno!
-
evo zvala Suvag - prvi termin kraj ožujka 2015 - to mi je predugo čekati.
Ima li netko iskustva sa www.zmajica.com - pronašla guglajući
Pogledam Korneo i Verbum hvala...
-
Još jedna ideja - da li imate u školi stručnu službu? Mislim - ako već nemate logopeda, onda mobilni tim (ona ista ekipa koja radi procjenu spremnosti za upis u školu).
I zamoli školu da nazovu Suvag ili neko drugo mjesto - to vjerojatno nije isto kao kad sama dođeš i pitaš kao privatna osoba.
Još jedno mjesto gdje se dijagnostika može obaviti na uputnicu je ERF. Isto - vjerojatno je lakše dogovoriti preko škole ili pedijatra nego direktno: http://centar.erf.unizg.hr/index.php...kabinet-o-nama
Od privatnih logopedskih kabineta koji su specijalizirani za disleksiju i druge specifične smetnje čitanja: Ines Galić Jušić, kabinet Logokor
http://www.logokor.hr/o-nama.html
-
U školi su mi savjetovali da nađem nekog privatno jer drugdje ću čekati mjesecima ...
pregledala sam sve linkove i mislim da ću probati sa Korneo -- imaju sve pa da vidimo što će oni reći ..
hvala svima!
-
ja sam sa Korneom jako zadovoljna, imaju cijeli tim, od psihologa do logopeda i radnih terapeuta. jedina je mana što je dosta skupo.
-
Hvala na preporuci..čekam da mi jave kad logopedica ima slobodan termin idući tjedan pa ćemo vidjeti. Skupo je ali ne toliko koliko nerviranje oko grešaka u pisanju ..bitno mi je da to što prije krenemo ispravljati dok još nisu krenuli testovi punim tempom.