Pozdrav! U prosloj sam godini imala 4 spontana. Uglavnom u 5. ili 6. tt. Sad sam 9/5 tt. Imala sam mucnine od 4/5 tt i sad su najednom prestale. Nije li to malo prerano? Da li to moze znaciti da ce krenuti spontani?
Printable View
Pozdrav! U prosloj sam godini imala 4 spontana. Uglavnom u 5. ili 6. tt. Sad sam 9/5 tt. Imala sam mucnine od 4/5 tt i sad su najednom prestale. Nije li to malo prerano? Da li to moze znaciti da ce krenuti spontani?
Ne paničari. Možda to može značiti da bi tebala biti sretna što ćeš izbjeći mučna riganja. Izdrži još dva tjedna i onda si na konju po pitanju takvih strahova.
Osobno ja, sam mučnine malo imala, imalo nemala i znala bih iz čistog mira povratiti (ne bih stigla do wc-a) tako da svako ima mučnine na svoj način. Neko završi u bolnici od riganja, neko "samo" rigucka tu i tamo i podriguje, neko ima samo izluđujuće mučnine cijelo vrijeme, a neko povremeno. Ja se nadam da si ti u toj zadnjoj kategoriji jer je strašno patiti se sa tim mučninama non stop. (trudnoća prije ove je bila konstantna mučnina 24/7 do 14 tt)
Znam, zato me strah. U prvoj trudnoci sam rigala 0-24 prvih 18 tjedana svki dan, kasnije se prorijedilo. Bila sam u bolnici svako malo. Nista nije pomoglo. Bila sam presretna kad sam skuzila da su mucnine podnosljive. Nisam niti jednaput povracala, ali sam bila uzasno umorna u protekla dva tjedna. Spavala bih cijeli dan. Svaka 2 sata bi se probudila da jedem i onda odmah isla ponovo spavati. Jutros sam se probudila i kao da nisam imala mucnine! Puna energije i elana, mogla bih raditi u rudniku ili piliti drva...voljela bih da je to samo kraj mucninama, ali, s obzirom da je doslo tako naglo me strah...
Yummy, kao što kaže Optimistična, svaka T može biti različita.
meni je druga bila nemjerljivo lakša po pitanju mučnina.
i trajale su puno kraće i nisu bile tako jake.
a ovo što kažeš za umor, to mi se čini skroz normalno.
normalno je da ti se prvih tjedana jako spava, od "šusa" progesterona,
a onda se stvari normaliziraju, tijelo se prilagodi...
daj, nemoj toliko brinuti!
Yummy draga meni je prvih 10 tjedana jedini simptom bio umor. Da se smiris provjeri sa dr
Potpisujem ivekicu, mucnine nest malo na pocetku, povracala 2,3puta.. al spavala 24/7...samo se nemoj sekirat :love2:
Yummi mi ulazimo u 6 tjedan i kaj da ti velim cijeli dan proguram normalno i bez umora a navecer u 9 mogu ici spavati! Sto se tice mucnina ja ih uopce nemam, malkice ujutro kada se odmah dignem, i to je to...
Hvala cure! Uspjele ste me smiriti. Pored toga, dobila sam zgaravicu nakon rucka, pa znam da je sa trudnocom sve u redu :lol:
ode jedno, dodje drugo :mrgreen:
Da i ja malo utješim - bilo mi je mučno tjedan-dva,nikad nisam povracala, i odjednom prestalo skroz... Neka imaš sreće kao i ja :)
I naravno.. želim ti lijepu školsku trudnoću :)
Yummy, takodjer imam iskustva spontanih i prestanka mucnina, ali ne tako kao kod tebe. Meni se u posljednja dva spontana dogodilo da mi mucnine prestaju lagano, kao i svi ostali simptomi, jednostavno su nestajali iz dana u dan, bivali blazi. Ne tako naglo kao kod tebe. Zato mislim da nagli prestanak jedno jutro nije neki zabrinjavajuci siptom, nije iskljuceno da se ce vratiti. Sretno
Hvala puno! Bas me to sve prepalo. Cak sam imala nnocnu moru da sam prokrvarila i izgubila bebu...