Re: debljina i neplodnost
Citiraj:
lola24 prvotno napisa
Jedno vrijeme sam bila u depresiji zbog toga jer bih skinula 5 kg a dobila 7 natrag i tako stalno.
Vjeruj, znam sve o tome :lol: Zato sam davno odustala od dijeta i počela mijenjati način života, i tek tada počela dobivati bitku s kilama. Mislim da je super to što radiš - zdrava prehrana i kretanje jedini je siguran način trajnog mršavljenja. Rezultati nisu brzi, ali mi se čini bolje skidati kile kroz godinu ili dvije, nego ih u tom periodu deset puta skinuti i vratiti.
Citiraj:
lola24 prvotno napisa
Ovulacije nemam,ali ja čak i ne pokušavam još zatrudniti dok ne dođem na barem 85 kg. Nalazi od mm su isto koma: teratozoo spermia.
Što se plodnosti tiče, našla sam podatak da je idealan BMI 24, te da debljina, kao i mršavost (ispod 20) smanjuju vjerojatnost začeća. Zdrava prehrana svakako može povoljno utjecati na PSOC i spermiće (pisalo se ovdje o tome, kao i na potpomognutoj). No budući da oboje imate problem s plodnošću, ne znam koliko je dobro dugo čekati i odgađati pokušaje začeća, bez obzira odlučili se na MPO ili ne.
Sretno vam bilo!