Bok cure! Pedijatar mi je rekao da bebi dajem do 5. mj. vitamin C (1 tbl dnevno rastopljena u zlicici caja). Kad smo bili prije mjesec dana na pedijatriji u bolnici tamo se pedijatar cudio za vitamin C.
Jesu li ga vase bebe pile do 5. mj.?
Printable View
Bok cure! Pedijatar mi je rekao da bebi dajem do 5. mj. vitamin C (1 tbl dnevno rastopljena u zlicici caja). Kad smo bili prije mjesec dana na pedijatriji u bolnici tamo se pedijatar cudio za vitamin C.
Jesu li ga vase bebe pile do 5. mj.?
Nama su rekli da pijemo nekakve k1d3 tablete - to jos u rodilistu - to kao preporucuju svim iskljucivo dojenim bebama - i to tek unatrag par mjeseci. Meni to zvucalo blesavo, al kad mi je i pedijatar rekao da mu dajem, pocela sam. Za C vitamin niko nista.
Ne,nikad cula da tak rano bebama treba c vitamin. Uzimao je samo d kapi,od 2.mj na dalje
A zasto je dobio vit c,jel bilo problema ili tek tako?
Ne?
Pogotovo ne u tableti.
Natrij askorbat je uz liposomalni vit. C najbolji nacin da uvedemo u tijelo najvise c vitamina jer se najbolje apsorbira, a tablete, sumece tablete itd ispišamo van što znači da su nam za to potrebni bubrezi, a malom djetetu to jako opterecuje bubrege.
Najbolji nacin za dijete bi bio liposomalni vitamin c, ali i to treba vidjeti od kolko godina (sigurno ne od kolko mjeseci :roll: )
bmaric, mislim da si krivo čula. Vjerojatno se radi o vitaminu D.
Svakako provjeri s dr. prije davanja.
Ne. Moji ga nisu pili.
Jadranka, to je D vitamin.
Pije on i D3 kapi.
Vitamin C mi je preporucio na prvom sistematskom sa kad je malac imao 1 mj. Davala sam mu ga par dana i stala. Onda smo s 2 mj bili na drugom sistematskom i pita za C vitamin, rekla da mu ne dajem, on opet da mu dajem i dao mi papir gdje pise da se daje 1 izmrvljena tableta u zlicici caja do 5. mj. starosti (za bebe na formuli).
No, pa zašto ga nisi pitala zašto mu treba C?
Opet (uvijek) farmaceutske tvrtke zele sto vecu zaradu pa doktori prepisuju najvjerojatnije plivit c i ostale nepotrebne gluposti, cak i bebama od 5mj :roll:
Znam. Al stariji ga je dobio tek s mjesec dana. A ovaj ide od 8 dana + ima i Kalij. I bas su ga poceli preporucay u splitskom rodilistu prije par mjeseci. Mojoj prijateljici sto je rodila prije 9 mjeseci to nitko nije preporucio (D vitamin s mjesec dana starosti je).
Ma da, i te kapi sad ne idu na recept nego se prodaju - tako da ne bi me cudilo da taj sto je nedavno smislio da se to daje bebama ima neki interes u tome.
Jadranka, vitamin K. Piše da ide dojenim bebama jer ga nema dovoljno u mlijeku. :|
Meni je pedica sa mjesec dana samo dala recept za D vitamin, a samo dojena beba.
Dojena beba, vitamin K tj. Konakion jednom tjedno prva 3 mjeseca, i vitamin D3 4-6 kapi svaki dan.
Vitamin C mi nikad nije spominjan :neznam: