mame (prvo)skolaraca - jeste se odlucile za vjeronauk
prvo - cijenila bi da mi se javljaju samo roditelji skolaraca, a ne zimske ili proljetne bebe (nemojte ovo osobno shvatiti) jer sam skuzila da nisam isto kul prema nekim stvarima kad mi je dijete bilo 6 godina pred njima i kad je u njima.
mi nismo vjernici (ja nisam, mm nekad nesto promrmlja na vjencanjima) i danas sam u skoli zaokruzila da ivar ne ide na vjeronauk. i mm i ja smo bili nekako nacisto s tim tj priznajem da sam taj odgovor imala uvijek kao defaultni.
ali kad me je ivar pitao sto zaokruzujem i ja odgovorila i kad me je pitao oce luka ici na vjeronauk i ja klimnula, rekao je da bi i on. na moje pitanje uciteljici moze li on povremeno ili naknadno uletiti na vjeronauk odgovor je bio da ne moze, da moramo odluciti sad na pocetku godine iz organizacijskih razloga. ja sam na to rekla ivaru da smo tata i ja odlucili umjesto njega da on nece ici i nije ga tema vise pretjerano zanimala.
sad me zanima sto ste vi odlucile, vi mame prvoskolaraca i zanima me kakvo je iskustvo vas mama starijih skolaraca koji ne idu na vjeronauk. kako su se nosili s tim da svi idu na pricest ili da dva puta tjedno nemaju vjeronauk i slicno.
u nasoj skoli na izbor je ponudjeno mislim 8 vjeronauka, za vecinu vjeroispovijesti. i to kao prvi ili zadnji sat nastave.
za kraj - imam jako pozitivan filing nakon danasnjeg upisa, uciteljice su mi jako simpa, dobili smo obavijest o roditeljskom za desetak dana, napikirala sam jednu divnu mladu uciteljicu i sad bi svijet okrenula da ivar bude u njenom razredu, samo nisam sigurna da je to ok odluka :)