iskorištavanje od strane prijatelja
Jeste li primjetili kako su neka djeca lukavija od drugih? Najmanji je jučer dobio rijetku sličicu za album, vrištao je od sreće, a kad sam mu popodne rekla da tati pokaže album, samo se zacrvenio. Nikola mu je rekao da ako mu je moj prijatelj, tada neka mu pokloni tu sličicu. I moj bedaček ju je poklonio. Ne jednom mojoj su djeci uzeli novce, igračke, slatkiše.....Gotovo svatko od njih troje ima jednog ili dva takva "prijatelja". Pitam se što je u toj djeci, je li to odgoj i utjecaj roditelja? Kada ta djeca dođu doma i imaju nešto što im roditelji nisu kupili, da li se oni pitaju otkud im to? I što onda, pohvale ga ili mu kažu da vrati natrag? Ili je to takav karakter djeteta? Ili si dijete ne može pomoći jer jako nešto želi, a roditelji mu to nisu u mogućnosti pružiti, pa onda doma sakrije nešto što je drugome uzeo?
I kako vi onda reagirate? Razgovarate li sa tim djetetom ili možda roditeljima? Ja nisam nikada, a stvarno sam nekada na rubu.
Re: iskorištavanje od strane prijatelja
...moj post se odnosio na ovu recenicu...
Citiraj:
Bomballurina prvotno napisa
I kako vi onda reagirate? Razgovarate li sa tim djetetom ili možda roditeljima? Ja nisam nikada, a stvarno sam nekada na rubu.
..da se sa djecom razgovara je sasvim ok, al ono sto su nekad bila djecja posla, danas po parkovima i skoli sve cesce rjesavaju roditelji, a onda se pitaju zasto su im djeca nesamostalna i nesnalazljiva....
ima i kod kceri u razredu takve djece, koja se ni sa 10 godina neznaju pobrinuti za sebe...da ne kazem kako su roditelji te djece vise u skoli od samih klinaca....
jos jednom sorry ako moj stav izgleda malo grub, ali sva se najezim kad vidim mame ko jastrebice po skoli, cije recenice pocinju "moj "ivanček" je tako dobar, a ovaj mu se smijao, ovaj ga je ruzno pogledao, ova ga je pregrubo mimoisla...bla bla bla...a mali "ivancek" kraj nje ko spuzva...