zanima me ima li itko krevet od metalnog okvira - dakle onaj koji nije od drva.
jesu dobri, jesu čvrsti, isplati li se ta kupnja?
p.s. ne zanima me radi vezanja lisičinama :mrgreen:
Printable View
zanima me ima li itko krevet od metalnog okvira - dakle onaj koji nije od drva.
jesu dobri, jesu čvrsti, isplati li se ta kupnja?
p.s. ne zanima me radi vezanja lisičinama :mrgreen:
ne znam tocno no mislim da mozes naci sasvim dobre sto se kvalitete tice...
no, jednom sam u jednoj knjizi koja se bavi namjestajem i rasporedom energija u kuci procitala da je za krevet bolje da nije od metala jer oni privlace i jako su dobri vodici raznih energija (npr.podzemne vode i sl.) a za miran san to nije pozeljno... a drvo (ima cak i koje je najbolje ali se ne sjecam) je od svih materijala za krevet, kao, najbolje...
:shock: Mejra ima metalni krevet.Citiraj:
lucky day prvotno napisa
Potpisujem ovo gore, čak se ne preporuča osobama koje boluju od migrena. Ja sam oduvijek htjela imati takav krevet, ali s obzirom da i suprug i ja imamo migrene, propala solucija. :/Citiraj:
lucky day prvotno napisa
klinci spavaju na onim vojnim krevetima s metalnim nogama dok je sredina (ono ispod madraca) neka tanka daska (nije daska nego neka presana inacica) na metalnom okviru.
mm i ja imamo madrac na metalnim nogarama i okviru s drvenim latoflexom. nemamo okvir kreveta nikakav. samo nogare i madrac.
no, dakle, dobro da smo zivi :roll:
evo imam ja.
odličan je.
ono šta me navelo da ga kupim je šta takav ne može škripat. uvijek sam imala fobiju prema krevetu mojih staraca - ono, visok sa tankim nogicama. i sav nekako labav :P
u svakom slučaju bi izbjegavala metalne krevete
aaaa djeca se znaju gadno opalit na željeznu stranicu takvog kreveta...a bez potrebe
ma slažem se, ali zar se isto tako ne mogu opalit i u drveni kut kreveta :?Citiraj:
tira prvotno napisa
kod mog je sve nekako oblo, zapravo i nema nikakvih kuteva. a stranica - ona koja viri sa strane madraca, široka je nekih 5 centimetara. mislim, stvarno bi trebalo dobro naciljat :/
"mi no lajki" metalne krevete. djeluju mi hladno... brrrr...
ja sam cijelo djetinjstvo spavala na home made metalnom krevetu, očuh mi ga sklepao
e, a dal ima posljedica... :mrgreen:
:lol:
:lol:
ajde, ima metalni i dobrih strana.
ne čuju djeca koliko se volite :D
ih! k'o da se to u krevetu radi :mrgreen:
ups, odoh ja u off-topic! mlotek!
ak ne koristite lisice :mrgreen:Citiraj:
Mayaa prvotno napisa
imamo one dlakave :lol:Citiraj:
andrea prvotno napisa
ovo i ja znam, mislim da sam u feng shui nekoj knjizi čitala.Citiraj:
lucky day prvotno napisa
tak da ga ja zbog toga imala i zbog Amaltheinog "mi no lajki"...
Krevet ima drvene noge i postolje ali je okvir od metala. Sto se tice udaranja od krevet to ne radi jer sam joj okolo zavezala njen stari bumper iz krevetica.
Ima puno toga sto neznamo, a mislimo da smo iznimno pametni. :(
da,"tak da ga ja zbog toga imala" :mrgreen:Citiraj:
buca prvotno napisa
tak da ga ja zbog toga ne bi imala, ali i zbog Amaltheinog "mi no lajki"
Uzemlji...ili.... Stavi ispod kreveta tepih s metalnom mrežom - Faradayev kavez..nit' E od elektromagnetskog polja..;)Citiraj:
lucky day prvotno napisa
ja razmišljam da kupim samo podnicu i madrac :mrgreen: . mrzim krevete.
i potpisujem sve o metalnim krevetima i lošoj energiji ;) .
Mi imamo ovaj krevet i jako smo zadovoljni.
mi spavamo na 'podnici' i madracu... ja od svoje 12,13god...
sad nam je podnica dvije palete s gradjevine... pobruse se i prefarbaju ak hocete...
i mi neko vreme spavamo samo na madracu. sad bar ne mislim da li ce novi da ispadne iz kreveta, a i nisyta se ne cuje!
Sanja prekrasan ti je krevet. Meni su metalni kreveti uvijek bili tak lijepi i romantični, ali naravno da i mi imamo drveni krevet.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
postoje i obloženi kreveti niskih stranica na koje nema šanse da se dijete opali, ne samo da se neće udariti, već i ublaže pad...
Je l' da kak se ukusi razlikuju? Ja npr. nikad ne bih kupila takav krevet. Malo mi je too much kičasti...Citiraj:
brigita2 prvotno napisa
meni ne izgleda loše,ali ne bih nikad mogla u njemu zaspati.
bilo bi mi neudobno.
ja si ne smijem ni pomisliti šta bi sve ja povješala po onim stranicama :roll:
:lol: luda si! al potpisujem, heheCitiraj:
andrea prvotno napisa
Udobnost kreveta ovisi o kvaliteti podnica i madracima, a ne o okviru.Citiraj:
buca prvotno napisa
Andrea :lol: odvalila sam!
Mislim kao i buca.
a ovo neudobno mi je psihički, a ne fizički. Nekak mi je hladno spavati u metalnom krevetu, pa i na +40.
Meni bi i krevet od čavala bio dobar samo kad bih na njemu mogla prospavati jednu cijelu noć bez cica-kornera...
Moj krevet ima okvir 2.15 puta 2.30, madrac 180*200, boja wenge i strastveno te bezobrazno i izazovno zove na odmor...ali džaba..previše stanovnika :)..i da...iz samog okvira vidiš da se ugodno možeš odmoriti...meni je estetska impresija prostora fundamentalna za odmor, zato mi je i spavaća soba jedini propisno uređeni prostor u stanu.
Metalni kreveti me asociraju na dvije stvari jednu ružnu i jednu lijepu..ružna: bolnica..lijepa...Antonio Banderas, povez na očima i lisice :P
Citiraj:
Sanja prvotno napisa
ma kužim,ali sam taj metal mi stvara neugodu,prehladno mi je to
To je drugo ako je riječ o feelingu.Citiraj:
buca prvotno napisa
Ja sam si jako, jako dugo željela metalni krevet, ali nam u zagrebački stan nikako ne paše, pa u njemu imamo običan krevet. U Beču smo si priuštili metalni, jer je stan kao stvoren za njega - ogromna spavaća soba, puna svjetla, strop visok oko četiri metra... Imamo super podnice, a mm si je dao truda oko kupovine madraca, najprije se detaljno informirao (to je totalna znanost ako hoćeš kupiti stvarno dobar) i sad spavamo k'o veliki (ako nas klinke ne bude :P ).
Kužim da nekog metalni kreveti asociraju na loše stvari, ali ja nikad nisam imala asocijaciju na bolnicu ili tako nešto i samo sam čekala priliku da si kupim takav krevet i ispunim si želju. 8)
prelijepo :)Citiraj:
Sanja prvotno napisa
bi li podelila sa nama tu znanost o madracima.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
ako nije za ovaj topic (ja mislim da je sasvim o.k.)moze li preko pp
Kažem, mm se informirao o tome, tako da ja nisam nešto upućena, ali znam da postoji hrpa različitih vrsta podnica i jako, jako puno različitih madraca koji se dijele najprije prema vrsti punjenja, pa prema mekoći ili tvrdoći i slično i dosta je teško izabrati onaj koji ti najviše odgovara. Mm je danima čitao razne siteove sa savjetima o odabiru i održavanju madraca, ali ja ti na žalost nemam linkove, jer je on to čitao na svom starom kompjutoru. Da imam, rado bih ti pomogla. :)Citiraj:
sandy prvotno napisa
Sanja krevet je divan!!!!!Baš onako-romantičan :oops: :heart: :heart:
Ja isto nemam metalni,ali namjeravam iduće godine kupiti....